Colombia

Colombia is misschien wel vooral beroemd vanwege de hoofdstad Bogota. Dit is een van de grootste steden van Zuid-Amerika. Maar er valt meer te beleven, want de natuur is er echt groots. Hier kun je nog van alles ontdekken: van tropische regenwouden tot uitgestrekte stranden. Wist je dat dit het tweede land ter wereld is als het om de grootste biodiversiteit gaat? Een must-see dus!

Top Reisorganisaties naar Colombia

logo djoserfox_vakanties-315x236SawadeeBaobab logoShoestring

Meer bestemmingen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Zuid-Amerika

Meer informatie over Colombia

Algemeen

Hoofdstad: Bogota

Aantal inwoners: 48 miljoen

Oppervlakte: 1,1 miljoen km2

Beste reistijd: december tot en met maart

Vliegtijd: 12 uur

Tijdsverschil: 6 uur

Klimaat

Colombia ligt op de evenaar en het klimaat is subtropisch tot tropisch. Er zijn vooral temperatuur verschillen tussen het hoogland en de laaggelegen gebieden van het land. Het grootste verschil in temperatuur dat kan voorkomen is 80°C tussen de zomer in het laagland en de winter in het hooggebergte. De periode van december tot en met maart is de meest aantrekkelijke reistijd omdat de regentijd dan voorbij is en de temperaturen aangenaam.

 

Over het land

Colombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika op de evenaar. Wat inwoneraantal betreft is Colombia het derde land op het continent. De Spanjaarden bereikten de kust van het land in 1500. Vanuit de kustplaats Cartagena begon de verovering. Het land was een belangrijke bron van goud voor de overheersers, die een hard regime invoerden. Om het zware werk op de plantages te kunnen uitvoeren, werden Afrikaanse slaven naar het land gebracht.

 

Hoofdstad

Bogota is de hoofdstad van Colombia en een van de grootste steden op het continent Zuid-Amerika. Er wonen tussen de 8 en 9 miljoen mensen. Bogota is in feite twee keer gesticht, in 1538 en nog eens officieel voor een tweede keer in 1539. Tot 1940 groeide de stad gestaag maar nadien trokken steeds meer Colombianen naar de hoofdstad op zoek naar welvaart. Bogota is een moderne stad met veel hoogbouw in het centrum en laagbouw in de buitenwijken.