Chili

Chili was gedurende lange tijd een Spaanse kolonie, maar in 1817 werd het land onafhankelijk. In de steden zal je echter nog veel Spaanse invloeden terugzien en ook als je bij een restaurant bent, dan is dit vaak merkbaar. Er zijn echter ook typisch Chileense gerechten die je het water in de mond zullen doen lopen. Snuif cultuur in een van de grote steden of trek het binnenland in om de ongerepte natuur te ontdekken!

Top Reisorganisaties naar Chili

logo djoserfox_vakanties-315x236SawadeeBaobab logoShoestring

Meer bestemmingen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Zuid-Amerika

Meer informatie over Chili

Algemeen

Hoofdstad: Santiago

Aantal inwoners: 18 miljoen

Oppervlakte: 756.000 km2

Beste reistijd: september tot en met november

Vliegtijd: 15 uur

Tijdsverschil: 4 uur

Klimaat

Een groot deel van het noorden van Chili bestaat uit woestijn en op sommige plaatsen in het land is nog nooit regen gevallen. In het midden heerst een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters met af en toe neerslag. In het zuiden van het land is er sprake van een zeeklimaat. Het regent er veel en gedurende een groot deel van het jaar zijn de wegen onbegaanbaar. Vooral in de winter kan het hier extreem koud worden.

 

Geschiedenis

Chili is een langgerekt land dat ligt ingeklemd tussen de Stille Oceaan en het Andesgebergte. Het werd in de 15e eeuw gedeelte veroverd door de Inca’s. Maar door het heftige verzet van de Mapuche indianen werd deze opmars gestuit. In 1535 werd het land bereikt door de Spanjaarden vanuit Argentinië. De eerste Spaanse nederzettingen werden in 1540 gesticht en het werd een Spaanse kolonie. In 1817 werd het land na een onafhankelijkheidsstrijd een zelfstandige natie.

 

Hoofdstad

De hoofdstad van Chili, Santiago, ligt in een laagvlakte die zich uitstrekt tussen het kustgebergte en de Andes. Er wonen ongeveer 5,5 miljoen mensen en in het totale stedelijk gebied hier woont bijna 40% van de bevolking van Chili. De stad is in 1541 gesticht door de Spanjaarden. De oorspronkelijk stad lag geheel op een eiland in de rivier Rio Mapocho en was daardoor uitstekend te verdedigen. Het klimaat is ook aangenaam met warme zomers en zachte winters.