Brazilië

Brazilië is een van die landen die op de evenaar ligt. Doordat het land zo groot is, heersen er echter verschillende klimaten. Het is de perfecte bestemming wanneer jij van ongerepte natuur en bijzondere steden houdt. Hier valt echt nog van alles te ontdekken. Wij hebben alvast een aantal leuke weetjes en tips voor je verzameld!

Top Reisorganisaties naar Brazilië

logo djoserfox_vakanties-315x236SawadeeBaobab logoShoestring

Meer bestemmingen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Zuid-Amerika

Meer informatie over Brazilië

Algemeen

Hoofdstad: Brasilia

Aantal inwoners: 207 miljoen

Oppervlakte: 8,5 miljoen km2

Beste reistijd: februari tot en met maart

Vliegtijd: 12 uur

Tijdsverschil: 3 tot 6 uur

Klimaat

Een groot deel van Brazilië ligt op de evenaar, maar door de uitgestrektheid is er sprake van meerdere klimaten. Het meest voorkomend is tropisch eb subtropisch. De temperaturen zijn vrijwel het gehele jaar hoog en aangenaam. De belangrijkste regentijd aan de kust is in juni en juli en grote delen van het land zijn dan moeilijk bereikbaar. De overweldigende natuur van het land is juist in deze periode op haar mooist.

 

Geschiedenis

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en beslaat bijna de helft van het continent. In het gebied van de Amazonebekken woonden al duizenden jaren indianen. De Portugezen bereikten de kust in 1500 en riepen het land uit tot een Portugese provincie. Enige tijd viel de noordkust onder Nederlands bestuur maar de Portugezen namen steeds meer gebied in bezit. In 1822 verklaarde het land zich onafhankelijk, al bleef de band met het Portugees koningshuis nog lange tijd bestaan.

 

Hoofdstad

Brasilia is sinds 1960 de hoofdstad van Brazilië, voordien was dat Rio de Janeiro. De stad werd in de jaren 50 van de vorige eeuw gesticht in het centrum van het land om te dienen als een neutrale hoofdstad. Van hieruit was het ook eenvoudiger om de ontwikkeling van het achterland ter hand te nemen. Er wonen ongeveer 3 miljoen mensen in Brasilia. De hoofdstad van het land heeft vooral het imago van een werkstad.