Bolivia

Bolivia is een veelzijdig land waar veel te beleven valt. Wist je dat het twee keer zo groot is als Frankrijk? Er heersen diverse klimaten en dat komt vooral door de bergen die er zijn. In het hoogland is het het hele jaar door fris, maar op andere plaatsen is de temperatuur er het hele jaar door relatief hoog. Lees snel onze tips voor dit land en plan je vakantie!

Top Reisorganisaties naar Bolivia

logo djoserfox_vakanties-315x236SawadeeBaobab logoShoestring

Meer bestemmingen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Zuid-Amerika

Meer informatie over Bolivia

Algemeen

Hoofdstad: Sucre

Aantal inwoners: 11 miljoen

Oppervlakte: 1,1 miljoen km2

Beste reistijd: mei tot en met september

Vliegtijd: 15 uur

Tijdsverschil: 5 uur

Klimaat

Bolivia kent een aantal klimaten vanwege het verschil tussen het hooggebergte en het laagland. In de winter (onze zomer) zijn de temperaturen aangenaam en bezoeken de meeste toeristen het land. De plaatselijke zomer kenmerkt zich door veel regen, waardoor de wegen regelmatig onbegaanbaar zijn. Overigens kan het gedurende het gehele jaar behoorlijk koud worden in het hoogland. Gepaste kleding is dan noodzaak.

Over het land

Bolivia ligt ten noorden van Argentinië en in het westen van land overheerst het Andes gebergte het landschap. Het land is twee keer zo groot als Frankrijk en dunbevolkt. In de tijd van de Spaanse kolonisatie werd het gebied aangeduid als Opper-Peru. Na een heftige onafhankelijkheidsstrijd werd het land onafhankelijk en genoemd naar Simon Bolivar. Er zijn veel verschillende culturen in het land wat heeft gezorgd voor een grote diversiteit op het gebied van kunst, gastronomie en muziek.

Hoofdstad

De hoofdstad van Bolivia is Sucre dat midden in het land ligt op een hoogte van 2.900 meter. Er wonen ongeveer 200.000 mensen in de stad. Het hooggerechtshof van het land is gevestigd in de hoofdstad maar de regering zetelt in het grotere en ook meer bekende La Paz. Sucre werd gesticht in 1540 door de Spaanse veroveraars. Aan de voet van de heuvels was namelijk een belangrijke vindplaats van zilver. De Spanjaarden maakte Sucre tot de hoofdstad van een gebied dat een groot deel van Zuid-Amerika besloeg.