Argentinië

Argentinië is het land van koningin Maxima en daarmee op een bijzondere manier verbonden met Nederland. Maar het land is ook prachtig om te bezoeken. Het is het land waar veel zilver gewonnen werd en dat zie je vandaag de dag nog steeds terug. Ook de ongerepte natuur is adembenemend mooi. Beslist een bezoekje waard!

Top Reisorganisaties naar Argentinië

logo djoserfox_vakanties-315x236SawadeeBaobab logoShoestring

Meer bestemmingen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Zuid-Amerika

Meer informatie over Argentinië

Algemeen

Hoofdstad: Buenos Aires

Aantal inwoners: 44 miljoen

Oppervlakte: 2,8 miljoen km2

Beste reistijd: januari tot en met april

Vliegtijd: 15 uur

Tijdsverschil: 4 uur

Klimaat

Argentinië is een zeer uitgestrekt land en kent verschillende klimaten. Opvallend is dat het bijna overal veel waait. Dat houdt verband met twee windstromen die het klimaat in het gebied beïnvloeden. In het noorden van het land is het subtropisch. Hier kan de temperatuur in de zomer oplopen tot 40°C. Hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe lager de temperaturen worden. Vooral als de koude Pampero in dit gedeelte van het land waait kunnen de gevoelstemperaturen extreem laag worden en is aangepaste kleding een noodzaak.

Over het land

Argentinië ligt op het zuidelijk gedeelte van het continent Zuid-Amerika, ingeklemd tussen het Andes gebergte en de Atlantische Oceaan. De naam van het land is afgeleid van het Spaanse woord voor zilver. De grote zilvervondsten waren de aanleiding voor de westerse kolonisatie. Het land werd onafhankelijk in 1816. In het noorden van het land liggen de pampa’s, vruchtbare vlaktes waar vee wordt gehouden en die karakteristiek zijn voor het land.

 

Hoofdstad

De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires. Het is de grootste stad in het land en ook het economisch en cultureel centrum. De stad ligt aan de zeer brede Rio de la Plata en heeft een grote haven. Vandaag de dag wonen er ongeveer 3 miljoen mensen. Een permanente vestiging van kolonisten op de plek waar Buenos Aires is gevestigd, ontstond in 1580. Gedurende 2 eeuwen bleef de nederzetting onbelangrijk en klein. Na de onafhankelijkheid begon de groei.