Zwitserland

Zwitserland staat bekend vanwege zijn gastvrijheid. Je kunt je hier zeker welkom voelen. De bergen zijn de grootste toeristentrekker van het land. Niet alleen tijdens de wintermaanden, wanneer er volop gewintersport wordt, maar ook in de andere jaargetijden. Je kunt er namelijk fantastisch wandelen. En wat dacht je van een bezoekje aan een stad als Zürich of het Meer van Genève? Wij hebben alle hoogtepunten van het land voor je verzameld!

Aanbieders vakantie naar Zwitserland

kras-logoTui logoPharos Reizen

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Zwitserland

Algemeen

Hoofdstad: Bern

Aantal inwoners: 8 miljoen

Oppervlakte: 41.000 km2

Beste reistijd: april tot en met september

Vliegtijd: 2 uur

Tijdsverschil: 0 uur

 

Klimaat

Vanwege de vele bergen en wintersport bestaat het idee dat het in Zwitserland relatief koud is. In het hooggebergte is dat ook beslist het geval en in er plaatsen waar de temperatuur nooit boven het vriespunt komt. Maar het land heeft aan de grens met Italië ook een gebied met een mediterraan klimaat. De verschillen kunnen er groot zijn, gelet op de beperkte oppervlakte maar de zomers zijn er in het laagland aangenaam met temperaturen die eenvoudig de 25 graden halen.

 

Over Zwitserland

Zwitserland is een Alpenland in Centraal-Europa. Het land vormt volgens de overlevering al een federale republiek sinds de 13e eeuw. Het land is al gedurende vele eeuwen zelfstandig en handhaaft tot op de dag van vandaag een politiek van strikte neutraliteit. In 1815 werd door de grote mogendheden deze neutraliteit voor eeuwig erkend. Het is een van de weinige landen met 3 officiële talen binnen de landgrenzen: Duits, Frans en Italiaans.

 

Hoofdstad van Zwitserland

Zwitserland heeft formeel als federale republiek geen hoofdstad. Bern, in het centrum van het land, functioneert wel als zodanig maar wordt bondsstad genoemd. In Bern wonen 120.000 mensen en het is op dat punt de vijfde stad in het land. Volgens de overlevering doodde Hertog Berthold V von Zähringen in 1191 een beer en stichtte hij op die plaats een stad met de naam Bern. Het symbool van de bondsstad is dan ook een beer.