Wales

Wales maakt deel uit van Groot-Brittannië. Het ligt tegen Engeland aan en wordt vaak als een onderdeel daarvan gezien. Dat is onterecht, want het is een onafhankelijk land. Het is een land van veel kastelen, dus cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Ook natuurliefhebbers, wandelaars en fotografen zijn hier echter aan het juiste adres. Perfect voor een veelzijdige vakantie!

Uitgelichte reisverhalen

De mooiste autovakanties van Europa

Aanbieders vakantie naar Wales

kras-logoPharos Reizen

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Wales

Algemeen

Hoofdstad: Cardiff

Aantal inwoners: 3 miljoen

Oppervlakte: 21.000 km2

Beste reistijd: april tot en met september

Vliegtijd: 1 uur

Tijdsverschil: 1 uur

Klimaat

In heel Wales heerst een gematigd zeeklimaat met koele zomers en zachte winters. Vorst en sneeuw komen zelden voor, door de invloed van de zee en het relatief warme water van de Golfstroom. De vele heuvels van het land zijn groen door de neerslag die er het hele jaar valt, in de winter iets meer dan in de rest van het jaar. Het land is in Groot-Brittannië het gebied waar de meeste regen valt en ook in Europa staat men op dat punt aan kop.

 

Geschiedenis

Wales ligt aan de zuidwestkust van Groot-Brittannië. Het maakt onderdeel uit van het Verenigd Koninkrijk met Engeland, Schotland en Nood-Ierland en is geen zelfstandige natie. Rond 50 jaar na Christus veroverden de Romeinen dit gebied en bouwden er een groot aantal forten. Nadat de Romeinen vertrokken bleef het land gedurende meer dan 1.000 jaar zelfstandig al heersten de Engelse koningen er wel op persoonlijke titel. In de 16e werd het bij het koninkrijk omdat Engelsen de wetteloosheid in het gebied niet langer tolereerden.

Hoofdstad van Wales

Cardiff ontstond in 1093 toen er een Normandisch kasteel werd gebouwd met diezelfde naam. Er wonen nu 350.000 mensen in de hoofdstad van Wales. Gedurende bijna 1.000 jaar bleef Cardiff een relatief kleine en onbetekenende stad. Na de bouw van een universiteit in 1883 en de industrialisatie groeide de stad snel. In 1955 werd Cardiff de hoofdstad van het land.