Spanje

Zon, zee en strand: daarvoor moet je toch vooral in Spanje zijn. De Spaanse Costa’s zijn wereldberoemd. Of je het nu over de Costa del Sol of de Costa Brava hebt, elke Nederlander zal weten waar je het over hebt. Het binnenland is ook zeker de moeite waard. Wat dacht je van een bezoekje aan het Alhambra in Granada? Natuurlijk zijn er nog veel meer tips voor dit land. Je vindt ze op ikbenopreis.nl!

Aanbieders vakantie naar Spanje

Tui logokras-logo

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Spanje

Algemeen

Hoofdstad: Madrid

Aantal inwoners: 49 miljoen

Oppervlakte: 506.000 km2

Beste reistijd: maart tot en met oktober

Vliegtijd: 2 uur

Tijdsverschil: 1 uur

 

Klimaat

Het klimaat in de kust in mediterraan en dat wil zeggen dat de zomers warm en droog zijn. In de winters is het aangenaam mild en valt de meeste neerslag. In het binnenland van Spanje kunnen de winters echter zeer streng worden en kan het zomers erg warm zijn omdat de invloed van de zee hier niet wordt gevoeld. In de bergachtige gebieden ligt vrijwel de hele winter sneeuw en is wintersport mogelijk.

 

Geografie & geschiedenis

Spanje beslaat ongeveer 80% van het Iberisch schiereiland. Het land heeft natuurlijke grenzen van zee en bergen met uitzondering van de lange grens met het veel kleinere Portugal. Na vele eeuwen bezet te zijn geweest door de Moren, werd het land in de 15e eeuw heroverd door de Christenen. Daarna begon de glorietijd van het land dat een wereldrijk werd, met name door het vestigen van kolonies in Midden- en Zuid-Amerika.

Hoofdstad van Spanje

Madrid ligt centraal in Spanje en is ook de grootste stad in het land. Er wonen meer dan 3 miljoen mensen. De geschiedenis van Madrid gaat minder ver terug dan die van veel Spaanse steden in net zuiden. In de 9e eeuw werd er door de Moren een citadel gebouwd op de plaats waar nu het centrum van Madrid is. De naam van de stad komt ook uit het Arabisch en betekent ‘waterbron’. In 1561 werd het hooggerechtshof verplaatst naar Madrid en werd het formeel de hoofdstad van het land.