Slowakije

Slowakije is pas sinds 1993 onafhankelijk. Het kleine land vormt voor veel reizigers nog een echt mysterie. Ben jij een van de eersten die dit gaat ontdekken? Bratislava is beslist een van de hoogtepunten, met zijn veertiende-eeuwse kasteel. Maar ook de burcht Spissky Hrad is indrukwekkend. Ga je voor de natuur, dan is nationaal park Hoge Tatras een aanrader. Maar wij hebben nog veel meer aanraders voor je!

Aanbieders vakantie naar Slowakije

kras-logoPharos Reizen

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Slowakije

Algemeen

Hoofdstad: Bratislava

Aantal inwoners: 5,5 miljoen

Oppervlakte: 49.000 km

Beste reistijd: mei tot en met september

Vliegtijd: 2 uur

Tijdsverschil: geen

 

Klimaat

Slowakije kent een gematigd landklimaat met warme zomers en relatief koele winters. Het bergachtig karakter bepaalt in overwegende mate het weer in het land en dat kan op korte afstand enorm verschillen in het land. In de zomer kan de temperatuur in de hoofdstad Bratislava flink oplopen terwijl het koel blijft on het oosten van het land. Ook de gemiddelde jaarlijkse neerslag toont grote verschillen door de bergketens die het land kent.

Over Slowakije

Het gebied waar het Slowaakse volk woont hoorde eeuwenlang tot Oostenrijk en werd ook voordien beheerst door buitenlandse mogendheden. Na de Eerste Wereldoorlog werd het land bij Tsjechië gevoegd als een onafhankelijke dubbelstaat. Na de val van het communisme veranderde er veel in centraal Europa en ook Slowakije besloot voor onafhankelijkheid te kiezen. Dat gebeurde zonder geweld in 1993. Het land wordt omringd door andere landen en is grotendeels bergachtig.

Hoofdstad van Slowakije

Bratislava werd de hoofdstad van Slowakije toen het onafhankelijk werd in 1993. Er wonen momenteel 500.000 mensen in een stad die in het uiterste westen van het land ligt. De stad heeft zich aan beide oevers van de Donau gevormd. De geschiedenis van Bratislava gaat terug naar de 10e eeuw toen, een hier gevestigd fort ingenomen werd door de Hongaren. Al in 1467 werd er een universiteit gesticht in de stad en de was de eerste in dit gebied. Toen een groot deel van Hongarije in Turkse handen was gevallen, werden Hongaarse koningen gekroond in Bratislava.