Rusland

Heb jij het grootste land ter wereld wel eens bezocht? Rusland is beslist indrukwekkend te noemen en dan hebben we het niet alleen over de grootte. Het land heeft een weidse natuur met uitgestrekte vlaktes, maar ook met immense bossen. Bovendien zijn steden als Sint-Petersburg en Moskou beslist de moeite van een bezoek waard. Wij hebben alvast de mooiste bezienswaardigheden voor je verzameld!

Aanbieders vakantie naar Rusland

Tui logokras-logo

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Rusland

Algemeen

Hoofdstad: Moskou

Aantal inwoners: 143 miljoen

Oppervlakte: 17 miljoen km2

Beste reistijd: mei tot en met september

Vliegtijd: 3 uur

Tijdsverschil: 1 uur

 

Klimaat

Het klimaat in Rusland is een landklimaat in het overgrote deel van het land. Er is geen land ter wereld waar de temperaturen in een jaar zo enorm kunnen verschillen. In de winter kan het in Siberië af en toe 50 graden vriezen, terwijl het in de zomer in Moskou meer dan 40 graden boven nul kan worden. In het algemeen kent het land hete droge zomers en lange, koude winters met veel sneeuwval.

Geografie

Rusland is met een oppervlakte van 17 miljoen km2 het grootste land dat de wereld kent. Zowel in Europa als in Azië strekt het land zich uit over onafzienbare gebieden. In het Europese gedeelte woont ongeveer 70% van de bevolking. Het Aziatische gedeelte wordt vooral gevormd door Siberië. Hier zijn er bossen die vrijwel ongerept zijn en waar bijzondere diersoorten, zoals de Siberische tijger, voorkomen. Het land vormde de basis van de Sovjet-Unie waar het politiek gezien de opvolger van is.

Hoofdstad van Rusland

Moskou is de hoofdstad van Rusland sinds de Russische revolutie in 1917. Tot die tijd had het nieuwgebouwde Sint-Petersburg die rol vervuld, omdat de tsaar daar zijn paleis had gevestigd. Moskou was in de 19e eeuw ook de hoofdstad van het land, toen het in 1812 werd veroverd door Napoleon. De branden die werden gesticht, verwoestten 70% van de vooral houten gebouwen in de stad. De herbouw vond plaats op basis van een meer Europese bouwstijl.