Portugal

Portugal heeft glorierijke jaren gekend, maar is ook erg arm geweest. Na de tijd van de ontdekkingsreizigers viel het voor het land niet altijd mee om het hoofd boven water te houden. Maar er is wel veel culturele schoonheid te bewonderen. Lissabon is prachtig en wat dacht je van Porto? Om een glaasje port kun je dan natuurlijk niet heen. Bovendien is de Douro-vallei beslist de moeite waard. En voor zon, zee en strand ben je in dit land ook al aan het juiste adres!

Aanbieders vakantie naar Portugal

Tui logokras-logo

Dit zijn de mooiste bestemmingen in Portugal

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Portugal

Algemeen

Hoofdstad: Lissabon

Aantal inwoners: 11 miljoen

Oppervlakte: 92.212 km2

Beste reistijd: april tot en met september

Vliegtijd: 3 uur

Tijdsverschil: 0 uur

Klimaat

Portugal mag dan wat koeler zijn dan Spanje, het klimaat is zeker om over naar huis te schrijven. In het noordwestelijke deel heerst een zeeklimaat, terwijl het zuidelijke deel wordt gekenmerkt door een mediterraan klimaat. Dat betekent warme, droge zomers en zachte winters. In het noorden zijn de zomers frisser, maar eveneens droog. Het klimaat dat hier heerst, wordt ook wel een maritiem klimaat genoemd.

Geschiedenis

De geschiedenis van Portugal gaat al terug tot de oudheid. Het land is trots op de ontdekkingsreizigers die het heeft voortgebracht. Vasco da Gama is daar wellicht de bekendste van. In Lissabon zijn vele monumenten aan de ontdekkingsreizigers gewijd. Vanaf de 12e eeuw was het land een onafhankelijk koninkrijk en de 15e en 16e eeuw waren zeer glorierijk. Daarna ging het echter bergafwaarts, met name door de zware aardbeving die Lissabon trof in 1755, de onafhankelijkheid van Brazilië en de bezetting door Napoleon. Vandaag de dag is het een republiek.

Hoofdstad van Portugal

Lissabon is een prachtige schone stad waar veel te zien valt. Bijzonder is bijvoorbeeld het standbeeld voor de ontdekkingsreizigers aan de kade. Maar ook het oude kasteel van Sao Jorge is de moeite van een bezoek waard. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. De oude wijk Bairro Alto zal je zeker bevallen. De smalle straatjes zijn sfeervol en leveren altijd weer mooie plaatjes op. Bovendien kun je niet om de beroemde tramlijn 28 heen, die je bijna tot het kasteel zal brengen. De heuvel zal je echter zelf moeten beklimmen. Wel kun je een tuktuk nemen.