Oostenrijk

Oostenrijk ligt op een uurtje vliegen vanaf Nederland. De hoofdstad Wenen is een populaire bestemming, maar dat is niet het enige wat dit land te bieden heeft. De bergen zijn in elk seizoen mooi. In de zomermaanden kun je er heerlijke wandelingen maken, terwijl het in de winter verandert in een perfect skigebied. Waarom ga jij naar Oostenrijk? Lees vooral onze tips nog even voor vertrek, zodat je niets van dit mooie land hoeft te missen!

Aanbieders vakantie naar Oostenrijk

Tui logoPharos Reizenkras-logo

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Oostenrijk

Algemeen

Hoofdstad: Wenen

Aantal inwoners: 9 miljoen

Oppervlakte: 84.000 km2

Beste reistijd: april tot en met oktober

Vliegtijd: 1 uur

Tijdsverschil: 0 uur

Klimaat

In vrijwel heel Oostenrijk is sprake een landklimaat, soms gematigd en vooral in hoger gelegen gebieden koud, In het algemeen zijn de zomers koel en kort en de winters streng. De invloed van de bergen en het ontbreken van de temperende invloed van de zee zorgt ervoor dat de verschillen op een dag erg groot kunnen zijn. Zelfs per berg of aan diverse zijden van een berg kunnen grote verschillen voorkomen.

 

Over Oostenrijk

Het land ligt centraal in Europa en grenst aan 7 andere landen. De Alpen liggen voor een groot gedeelte in het land en het is daarmee een van de meest bekende wintersportgebieden. In het land wordt vrijwel uitsluitend Duits gesproken wat ook de officiële taal is. Het huidige Oostenrijk is een overblijfsel van het Oostenrijkse keizerrijk dat tot en met de 19e eeuw een belangrijke mogendheid was. In die tijd behoorde onder meer Hongarije ook tot het keizerrijk.

 

Hoofdstad van Oostenrijk

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en ook de grootste stad in het land. Momenteel wonen er bijna 2 miljoen mensen. De oorsprong van de stad ligt in een Romeinse militaire post aan de rivier Wien bedoeld om de Germanen in toom te houden. Meerdere malen werden de Turken voor Wenen verslagen en werd West-Europa beschermd tegen een Turkse bezetting. Tijdens de bloeiperiode van het keizerrijk werd Wenen tot een van de mooiste hoofdsteden van Europa gemaakt.