Nederland

Nederland is misschien wel het land waar je geboren en getogen bent. Maar dat wil beslist niet zeggen dat er niets meer te beleven valt. Ervaar je eigen land en bezoek bezienswaardigheden om de hoek waar je nog nooit van had gehoord. En natuurlijk is een dagje Amsterdam of een bezoekje aan de mooie Waddeneilanden ook nooit weg. Wij hebben de mooiste dingen uit het land voor je verzameld!

Aanbieders vakantie in Nederland

Roompot vakantieseTui logo

Nederland reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Nederland

Meer informatie over Nederland

Algemeen

Hoofdstad: Amsterdam

Aantal inwoners: 17 miljoen

Oppervlakte: 41.000 km2

Beste reistijd: april tot en met september

Vliegtijd: 0 uur

Tijdsverschil: 0 uur

Klimaat

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat met koele zomers en zachte winters. Gedurende het gehele jaar is er sprake van neerslag, maar vooral in het najaar. De zomers zijn in het algemeen kort en tropische dagen behoren tot de uitzonderingen. In de winters zijn langere aaneengesloten periodes van vorst of sneeuw ook niet gebruikelijk. Amsterdam kent meer regendagen dan het Engelse Londen. De meeste dagen met zon zijn er zomers langs de standen van het zuidelijk gelegen Zeeland.

Geschiedenis

De term Nederland stamt uit de 15e eeuw en werd gebruikt om aan te geven dat het land zo laag was gelegen ten opzichte van de zeespiegel. Het land werd na een rebellie die 80 jaar duurde onafhankelijk van het machtige Spanje. Door de zeevarende traditie groeide de toenmalige republiek daarna uit tot een van de machtigste staten van Europa in de ‘gouden’ 16e eeuw. Later werd het op alle fronten afgetroefd door Engeland. Het land wordt ook wel Holland genoemd en is een van de meest dichtbevolkte landen met 411 inwoner per km2.

Hoofdstad van Nederland

Amsterdam is genoemd naar de dam die in de 13e eeuw in de Amstel werd gelegd. De stad is gedurende de gehele geschiedenis een toevluchtsoord geweest voor buitenlandse vluchtelingen. Ook vandaag de dag is het aantal verschillende nationaliteiten dat er woont vergelijkbaar met een wereldstad als New York. Er wonen ongeveer 900.000 mensen in de stad. De grachtengordel in de binnenstad is een van de bezienswaardigheden.