Malta

Malta staat gelijk aan een veelzijdige vakantie. Dat betekent niet alleen zon, zee en strand, maar ook volop cultuur en natuur. De stad Valletta is bijzonder goed bewaard gebleven en je vindt er nog veel oude architectuur. Daar kun je zeker een paar dagen doorbrengen. Maar natuurlijk wil je ook de rest van het eiland ontdekken. Wat je absoluut moet zien? Dat lees je in onze tips!

Aanbieders vakantie naar Malta

Tui logokras-logo

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Malta

Algemeen

Hoofdstad: Valletta

Aantal inwoners: 400.000

Oppervlakte: 316 km2

Beste reistijd: april tot en met september

Vliegtijd: 2 uur

Tijdsverschil: 1 uur

Klimaat

Het klimaat op het eiland is mediterraan. De zomers kunnen erg warm worden en er valt dan meestal geen druppel regen. Het hele eiland is dan dor en droog en de watervoorziening kan een probleem vormen. De winters zijn mild en relatief vochtig. Ook droge winters komen voor. Als de wind straf wordt, kan het in de winter op het eiland guur aanvoelen.

 

Geschiedenis

Malta was sinds de oudheid een belangrijke strategisch eland om de Middellandse Zee te beheersen. In de 9e eeuw veroverden de Arabieren het eiland maar ze werden verdreven door de kruisvaarders en het eiland werd tijdelijk onderdeel van het koninkrijk Sicilië. In 1530 werd het geschonken aan Kruisridders door Karel V. Later veroverde Napoleon, op weg naar Egypte het eiland. Na een periode als Engelse kolonie werd Malta in 1974 onafhankelijk.

 

Hoofdstad van Malta

Vrijwel de gehele bevolking woont in het stedelijk gebied van de hoofdstad Valletta. In de middeleeuwen was er al een uitkijkpost op de landtong die uiteindelijk de basis zou vormen voor de stad. Later werd deze uitkijkpost verbouwd tot een sterk fort om de Turken te weerstaan. De latere stad werd genoemd naar de grootmeester Jean de la Valletta van de kruisridders. De stad is duidelijk vooraf gepland. De straten zijn aangelegd in een schaakbordpatroon die men typerend noemt voor de Orde van Malta. De eerste steen voor de stad werd in 1566 gelegd.