Macedonië

Ben jij wel eens in Macedonië geweest? Als het antwoord op die vraag nog ‘nee’ luidt, dan wordt het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Dit land is namelijk prachtig en nog niet zo ontdekt door het toerisme. Dat betekent een heerlijke vakantie in een land waar nog van alles te ontdekken valt. Lees snel onze tips!

Aanbieders vakantie naar Macedonië

Tui logokras-logo

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Macedonië

Algemeen

Hoofdstad: Skopje

Aantal inwoners: 2 miljoen

Oppervlakte: 26.000 km2

Beste reistijd: april tot en met september

Vliegtijd: 3 uur

Tijdsverschil: 1 uur

Klimaat

In de republiek Noord-Macedonië is sprake van een gematigd landklimaat. De zomers zijn er warm en droog, de winters kunnen erg koud zijn en sneeuwval is overvloedig. In de hoofdstad Skopje zijn temperaturen van 30 tot 35 graden Celsius normaal, verder naar het zuiden loopt de thermometer ook regelmatig op naar 40 graden. In het bergachtige gedeelte van het land is het koeler in de zomer maar kan het erg koud worden in de winters.

Over het land

Macedonië dient officieel te worden aangeduid als de Republiek Noord-Macedonië en ligt ingeklemd tussen onder meer Griekenland en Servië. De naam van dit nieuwe land ligt gevoelig in Griekenland omdat een deel hiervan dezelfde naam draagt. De republiek Macedonië werd onafhankelijk bij het uiteenvallen van Joegoslavië. Dat betekende dat het Macedonische volk voor het eerst in de geschiedenis een eigen staat kreeg. Het land behoort tot de armste in Europa.

Hoofdstad van Macedonië

In de hoofdstad Skopje wonen ongeveer 500.000 mensen. De stad heeft een zeer lange geschiedenis. Er zijn bij opgravingen sporen ontdekt van een nederzetting rond 3.500 jaar voor Christus. In eerste instantie werd Skopje veroverd door de Romeinen. Na de val van Rome maakte het onderdeel uit van de Oost-Romeinse rijk. In de 14e eeuw namen de Ottomanen bezit van de stad, nadat ze de Serviërs hadden verslagen. De invloed van al die verschillende volken is nog te zien in de stad.