Luxemburg

Luxemburg is een van de kleinste landen van Europa. Deze verborgen parel is prachtig om per trein te ontdekken. Je komt zo in de kleinste dorpjes, waar men je heel gastvrij zal ontvangen. Trek de bergen in en maak lange wandelingen om de mooie natuur te ontdekken of vermaak je in de verrassende hoofdstad. Lees al onze tips en ga goed voorbereid op weg!

Aanbieders vakantie naar Luxemburg

Tui logokras-logo

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Luxemburg

Algemeen

Hoofdstad: Luxemburg

Aantal inwoners: 600.000

Oppervlakte: 2.500 km2

Beste reistijd: maart tot en met september

Vliegtijd: 1 uur

Tijdsverschil: 0 uur

 

Klimaat

Het klimaat in het land is vergelijkbaar met een gematigd zeeklimaat, hoewel de mini-staat geheel tussen landen ligt ingeklemd. De zomers zijn koel en de winters relatief mild. Gedurende het gehele jaar valt er neerslag. In het najaar meer dan in de zomer. Extreem warm wordt het in de zomer eigenlijk nooit in het land, tropische dagen zijn zeldzaam. De winters kunnen af en toe streng uitvallen met veel sneeuw en strenge vorst in de nachten. In het noorden is er dan ook wintersport mogelijk.

 

Over Luxemburg

Hoewel het land ingeklemd ligt tussen de twee machtige staten, Duitsland en Frankrijk, is het nooit zo omstreden geweest als andere gebieden op de grens. Het gebied heeft een lange tijd een personele unie gevormd met Nederland, omdat de Nederlandse koning ook Groothertog van Luxemburg was. In 1867 werd het land onafhankelijk en nu vormt het een van de kleinste staten in Europa. Het grootste deel van het land is heuvelachtig en bosrijk.

 

Hoofdstad van Luxemburg

In Luxemburg-stad wonen ongeveer 100.000 mensen. De stad is verdeeld in twee gedeelten met een groot hoogteverschil. Door de hoge ligging van een deel van de stad en de vestingswerken die hier werden gebouwd was de hoofdstad tot de 19e eeuw een van de sterkste vestigingen in Europa. In de 19e eeuw werd de stad neutraal verklaard en werden de vestingswerken ontmanteld. Vandaag de dag is de stad een belangrijk financieel centrum.