Italië

Italië: het land van de uitgestrekte landschappen, de cipressen, de wijngaarden en de pittoreske dorpjes. Hier ga je je beslist niet vervelen. Bovendien vind je in het land bruisende steden als Rome, Venetië en Florence. En wat dacht je van een vakantie aan de Middellandse Zee? De leukste bezienswaardigheden en tips vind je op ikbenopreis.nl!

Aanbieders vakantie naar Italië

Tui logokras-logo

Dit zijn de mooiste bestemmingen in Italië

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Italië

Algemeen

Hoofdstad: Rome

Aantal inwoners: 60 miljoen

Oppervlakte: 301.339 km2

Beste reistijd: april tot en met oktober

Vliegtijd: ca. 2 uur

Tijdsverschil: 0 uur

Klimaat

Het klimaat van Italië hangt af van de streek. Er heersen namelijk maar liefst 3 klimaten: een zeeklimaat, een mediterraan klimaat en een hooggebergteklimaat. Bij de eerste twee klimaten kun je ervan uitgaan dat de zomers warm zijn en de winters mild. Het hooggebergteklimaat heerst eigenlijk alleen in de Alpen. De lente is een van de beste periodes om naar Italië te gaan, omdat de temperaturen dan al flink op kunnen lopen en de natuur ook mooi in bloei komt. Er kan gedurende het hele jaar neerslag vallen in het land.

Geschiedenis

Dit unieke land was vele eeuwen geleden al bekend. Het machtige Rome versloeg vele volken en zette het grote Romeinse Rijk op. Dit begon al in de 6e eeuw voor Christus en het Oost-Romeinse Keizerrijk dat daaruit voortkwam, kwam pas in 1453 ten val. De huidige staat Italië werd in 1861 pas uitgeroepen en in eerste instantie waren Turijn en later Florence de hoofdstad van het land. Vandaag de dag is het land een republiek.

Hoofdstad van Italië

Rome, gelegen in de provincie Lazio, is de hoofdstad van het land. Alleen de klank van de naam van de stad doet inmiddels al vele mensen wegdromen. Het is een naam vol historie en roem. Dat heeft alles te maken met het Romeinse Rijk, waarvan je nog veel sporen in de huidige stad kunt zien. Het Colosseum is prachtig om te bezoeken, maar ook het ministaatje Vaticaanstad wil je zeker niet overslaan. Zie jij jezelf al op een scootertje door de drukke straten van Rome toeren?