Hongarije

Hongarije is vooral bekend geworden door de hoofdstad Boedapest en dat is beslist een schitterende stad te noemen. Maar het land heeft nog veel meer te bieden. Denk maar eens aan het mooie Balatonmeer met zijn uitgestrekte stranden en in de bergen kun je heerlijk wandelen. Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden én handige tips voor je verzameld.

Aanbieders vakantie naar Hongarije

Tui logokras-logo

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Hongarije

Algemeen

Hoofdstad: Boedapest

Aantal inwoners: 10 miljoen

Oppervlakte: 93.024 km2

Beste reistijd: mei tot en met oktober

Vliegtijd: 2 uur

Tijdsverschil: 0 uur

Klimaat

Hongarije valt eigenlijk precies tussen de zeeklimaten en landklimaten in. Het land wordt omsloten door heuvels en bergen en daardoor zijn er bijna nooit depressies. Daardoor is er vaak droogte; het oosten is zelfs een van de droogste gebieden van Europa! In de maanden juni, juli en augustus kan het er behoorlijk warm worden. Temperaturen rond de 30 graden Celsius zijn in die periode heel gewoon.

Hongaarse keuken

De Hongaarse keuken wordt gekenmerkt door het gebruik van paprika. Goulash is hier natuurlijk het bekendste voorbeeld van. Hoewel wij goulash vooral als gerecht eten, is het in het land van oorsprong vooral een maaltijdsoep. Ook paprikás krumpli is een bekend gerecht met paprika. De gekruide varkenssalami, Kolbász, is eveneens geliefd onder de Hongaren. Houd je van zoetigheid? Dan zijn er vele bakkerijtjes te vinden met de lekkerste koekjes en taarten. Probeer zeker de Dobos-taart eens, een biscuittaart met karamel, hazelnoten en chocolade.

Hoofdstad van Hongarije

Boedapest kan opgedeeld worden in Boeda en Pest. De stad is vol van historie en vooral het Parlementsgebouw is bekend van de plaatjes. Maar ook de Burcht van Boeda en de Elisabethbrug prachtig. Ga zeker even de stad in als het donker is en begeef je naar de kade, want dan is alles prachtig verlicht. Dat zorgt altijd weer voor mooie plaatjes. Het oude Vissersbastion is zeker de klim waard, maar je kunt er ook voor kiezen om met de kabeltram te gaan.