Lindos

Er zijn vele mooie dorpen op Rhodos en daar hoort Lindos zeker bij. Het is een dorpje in het oosten van Rhodos en wordt ook wel het ‘witte stadje’ genoemd. De witte huisjes maken je meteen duidelijk waarom dat het geval is. Waarom men over een stadje spreekt en niet een dorp is minder evident omdat er maar 1.000 inwoners zijn in Lindos op Rhodos. Dat vormt ook een deel van de charme van dit bijzondere plaatsje.

lindos rhodos griekenland

Geschiedenis van Lindos op Rhodos

Misschien is het dorp Lindos in Griekenland niet echt groot, het is wel erg oud. Het is zelfs de eerste nederzetting op Rhodos en dateert van 3.000 jaar geleden. Nadien werden ook Lalyssos en Kamiros gesticht en dit bleven eeuwenlang de belangrijkste dorpen op het eiland. Deze plaatsen beschikten allen over een natuurlijke haven zodat ze zich konden ontwikkelen tot handelssteden van belang toen de zeevaart zich begon te ontwikkelen.

Vliegen naar Lindos

Het eiland Rhodos heeft de 3e luchthaven in Griekenland wat betreft het aantal passagiers per jaar. Er vliegen meer dan 50 luchtvaartmaatschappijen op Rhodos International Airport en die zorgen ervoor dat er jaarlijks 2 miljoen reizigers in de terminal komen. Vliegen naar Rhodos kan vanaf diverse Nederlandse, Duitse of Belgische luchthavens. Bij een rechtstreekse vlucht moet je rekenen op ongeveer 3 uur vliegen. Er is goed openbaar vervoer vanaf de luchthaven en eventueel kun je hier ook een huurauto regelen.

Lees ook: 5 budgetproof zonbestemmingen

Excursies naar of nabij Lindos

Overnachten in Lindos

Rhodos is een populaire bestemming voor vakantiegangers uit West-Europa. Er is in de buurt van Lindos een groot aantal vakantiehuizen te huur en op wat grotere afstand zijn er campings op loopafstand van het strand. In Lindos kan je ook kiezen voor het Lindos Blu. Dit luxe hotel heeft een prachtig uitzicht over Vicha Bay. Het hotel heeft een zwembad en een Spa. Die laatste heeft in 2017 de ‘World Luxury Spa Award’ gekregen en dat zegt genoeg over de kwaliteit. Het restaurant ‘The five senses’ biedt de gast een culinaire ervaring op hoog niveau.

Pak een exclusieve korting als lezer van Ik ben op reis!

airbnb-button-ikbenopreis-DEF3booking-button-ikbenopreis-DEF

Bezienswaardigheden in Lindos

In Lindos de bezienswaardigheden bezoeken? De meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Lindos is zonder enige twijfel de tempel van Athene. Men noemt dit ook wel Lindos Acropolis. De tempel wordt een van de best bewaarde van Griekenland genoemd en ligt bovenop een heuvel. Dat houdt in dat je 500 treden moet beklimmen om in Lindos de Acropolis te bereiken. En daarvoor is een paar stevige schoenen beslist geen overbodige luxe. Voor deze klim word je beloond met een fenomenaal uitzicht over het eiland en de zee.

Tip: plan je excursie naar de Acropolis van Lindos bij voorkeur in de ochtend. De middag is daarvoor vaak te warm.

de acropolis van lindos in rhodos

In het centrum van Lindos vind je de oudste panden van het dorp en een prachtige kerk, genaamd Church of Panagia, waarvan de precieze ouderdom niet bekend is. Slenter door de prachtige smalle straten van Lindos en laat je verbazen door de prachtige vergezichten.

Church of panagia lindos

Stranden in de buurt van Lindos

Het strand van Lindos, Lindos Beach, is doorgaans behoorlijk druk. Er hangt een gezellige sfeer en het strand is goed onderhouden. Vanaf het strand kijk je op het prachtige witte dorp en kun je genieten van een heerlijk verfrissende cocktail!

lindos strand

Agios Pavlos Beach of St Pauls Bay is zonder te overdrijven een van de mooiste stranden op Rhodos en de moeite waard om te gaan bekijken. Je kan rechtstreeks vanuit Lindos centrum naar St Pauls Bay rijden, maar de kustweg van Lardos via Pefki is beslist een mooi alternatief vanwege de vaak schitterende vergezichten die je daar kan bewonderen.

St Pauls Bay lindos rhodos

Mocht je naar St Pauls Bay gaan dan adviseren we om vroeg in de ochtend al te vertrekken. Je bent dan namelijk zeker van een goede plaats. In het hoogseizoen zijn de strandstoelen hier al snel vol. Houd er ook rekening mee dat je hier niet voor je rust naartoe hoeft te gaan. De stranden lopen vooral in het hoogseizoen stampvol met toeristen!

Lees ook: Zomerse taferelen: 8 allermooiste stranden van de wereld!

Boek direct jouw reis naar Lindos met onze favoriete organisaties

Tui logokras-logo

Het eiland Rhodos

Het landschap op het eiland is bergachtig zoals je dat ook in de omgeving van Lindos ziet. De top van de hoogste berg ligt op 1.215 meter. Maar Rhodos is veel groener dan veel andere eilanden van Griekenland. Er zijn veel bossen met zowel naaldbomen als olijfbomen. Dat maakt het eiland wel kwetsbaar voor bosbranden in de droge zomers. Bij toeristencentra komen echt zelden of nooit problemen voor als gevolg hiervan.

Rhodos heeft ook een zeer bijzondere vlinder die bekend staat onder de naam Euplagia. Dit nachtvlindertje is uniek op het eiland en komt vooral voor in het vlinderdal van Petaloudes. De prachtige kleuren hebben de vlinder tot een toeristische attractie gemaakt waardoor het aantal flink is afgenomen door de onrust in hun woongebied van de vlinders. Excursies zijn nu alleen mogelijk onder deskundige leiding om de vlinders minder te verstoren.
Euplagia

Eten en drinken op Rhodos en Lindos

Op Rhodos kan je lekker en relatief goedkoop eten. In de plaatselijke restaurants vind je alles wat ook op de menukaart staat van Griekse restaurants in ons land.

Er zijn echter ook gerechten die alleen in Griekenland te krijgen zijn en de moeite van het proberen zeker waard zijn. Zo is er het typische Griekse stoofvlees Stifado dat wordt gemaakt van verschillende vleessoorten, waaronder geitenvlees en konijn. In Nederland zul je dit soort gerechten niet snel kunnen krijgen.

Stifado grieks gerecht

Laat je in een taverna ook eens verrassen door het menu van de dag of de vangst van de dag als je voor vis gaat. Een lekker Grieks biertje of wijntje maakt de maaltijd helemaal af.

Rhodos is toeristisch en dat betekent dat je goed op moet letten waar je je maaltijd of drankje gaat genieten. De prijsverschillen kunnen erg groot zijn als je kiest voor de meer toeristische horecagelegenheden.
lindos rhodos griekenland 2

Bezienswaardigheden op Rhodos

Er zijn een aantal bezienswaardigheden op het eiland die je beslist niet mag missen als je Lindos hebt gezien. We geven je hieronder een paar opties.

1. Boottocht Rhodos Lindos

Een boottocht is een prachtige mogelijkheid om het eiland ook eens vanaf de zee te bewonderen. Behalve de stranden zijn er ook mooie rotskusten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een boottocht naar een van de nabijgelegen eilanden. Zo kunnen we je deze dagexcursie naar het eiland Symi aanraden. Symi is een eiland naast Rhodos dat bekend staat om zijn kleurrijke neoklassieke huizen, de charmante vissersboten, het traditionele sponsduiken en heerlijke visgerechten.
Het klooster van Tsambika

2. Het klooster van Tsambika

Het strand van Tsambika is de moeite van een bezoek sowieso al waard. Maar links op het strand tref je een oud klooster aan. De naam van dit klooster verwijst naar de maagd Maria die hier Tsambika wordt genoemd. Het klooster is gebouwd op de resten van een tempel voor Artemis. Op de weg naar het klooster vind je een restaurant. Vanaf dit punt is het nog 10 minuten lopen naar het klooster. Goede wandelschoenen komen je hier van pas.

Lindos is een heerlijke bestemming voor jouw zonvakantie.

Ontdek de mooiste plaatsen en regio's in Griekenland

0