Griekenland

Wie houdt van zon, zee en strand, is zeker al eens in Griekenland geweest. Het klimaat maakt dit land eigenlijk het hele jaar door geschikt voor vakantie. Maar er valt nog veel meer te beleven. De eilanden zijn ook schitterend als het op de natuur aankomt. Bovendien vind je er veel oude opgravingen. Kijk maar eens op je gemak rond in de stad Athene. En houd je van lekker eten? Dan zit je in Griekenland ook wel goed!

Aanbieders vakantie naar Griekenland

Tui logokras-logo

Dit zijn de mooiste bestemmingen in Griekenland

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer bestemmingen in Europa

Meer informatie over Griekenland

Algemeen

Hoofdstad: Athene

Aantal inwoners: 11 miljoen

Oppervlakte: ‎131.957 km2

Beste reistijd: maart tot en met juni, september tot en met oktober

Vliegtijd: 3 uur en 15 minuten

Tijdsverschil: 1 uur

Klimaat

In Griekenland kun je vooral rekenen op een mediterraan klimaat. Alle eilanden en de hele kuststrook van het vasteland vallen hieronder. Dat betekent dus droge, hete zomers. In juli en augustus is eigenlijk heel Griekenland zonzeker. Verder kun je rekenen op milde, vochtige winters. Op bepaalde plaatsen kan er echter ook veel sneeuw vallen. Athene wordt regelmatig geteisterd door zware sneeuwval en zelfs op Kreta kan er behoorlijk wat sneeuw vallen.

Over Griekenland

Griekenland ligt onder andere aan de landen Turkije, Bulgarije en Albanië. Verder ligt het vasteland aan 3 zeeën, namelijk de Egeïsche Zee, de Ionische Zee en de Middellandse Zee. Lesbos, Kreta, Rhodos en Euboea zijn de grootste eilanden. Het land is beroemd vanwege de vele zonuren, maar ook vanwege de geschiedenis. Het is namelijk hier dat de eerste democratie ontstond, al in de Klassieke Oudheid. Vanaf het jaar 1974 is Griekenland een Republiek.

Hoofdstad van Griekenland

Athene is de hoofdstad van het land en deze stad is perfect voor een stedentrip. Er is veel cultuur te vinden. Bijzonder indrukwekkend is de Akropolis met de diverse oude tempels, zoals het Parthenon. Ook het Syntagmaplein en het Parlementsgebouw moet je zeker gaan bezoeken. Hier is het vaak een drukte van belang en je vindt er diverse terrasjes en restaurants waar je lekker even bij kunt komen van alle opgedane indrukken. Dit kan echter ook in de gezellige smalle straten en steegjes waar vaak eveneens veel typisch Griekse restaurantjes te vinden zijn.