Port Grimaud

Het is niet veel mensen gegund om hun droom waar te maken. De Franse architect François Spoerry lukte het wel met een enorm ambitieus project. Hij wilde een stadje realiseren in het water, beschermd tegen de wind uit het oosten en de Mistral uit het westen. Port Grimaud is het product van zijn inspanningen en is gebouwd op lagunes en drooggelegde moerassen. Men noemt Port Grimaud ook wel het Venetië aan de Cote d’Azur. De bedoeling van Spoerry was om een vakantiehuis te realiseren waar men met de boot zou kunnen aanleggen. De fanatieke zeezeiler maakte er zelfs een compleet vakantiepark van, niet ver van St. Tropez. In Port Grimaud is er niet minder dan 19 kilometer kade en ieder vakantiehuis heeft er een eigen aanlegsteiger. Ga jij er binnenkort op vakantie? Lees dan nu onze tips!

port grimaud frankrijk

Hoe kom je in Port Grimaud?

Het is niet ongebruikelijk om met de eigen auto naar Zuid-Frankrijk te rijden maar vandaag de dag ligt een vliegreis meer voor de hand, zowel qua tijdsduur als kosten. De meest centraal gelegen luchthaven om naar Port Grimaud te gaan is Marseille-Provence Airport. Dit vliegveld is niet bijzonder groot maar wel druk in de vakantietijd. Je kunt er een huurauto reserveren. Met de bus kan je echter ook comfortabel allerlei bestemmingen bereiken waaronder Bordeaux, Toulouse en Montpellier. Er is ook een stop in Grimaud. Kies je voor de luxe van een taxi, houd er dan rekening mee dat deze beslist niet goedkoop is in dit vakantiegebied.

Lees ook: 11 kleurrijke steden in Frankrijk

Het weer in Port Grimaud

Hoe is het weer in Port Grimaud? De weersverwachting in de zomer in Port Grimaud is vrijwel iedere dag hetzelfde: zonnig met temperaturen rond de 30°C. Ieder jaar schijnt de zon er 3.000 uur. Het klimaat aan de Cote d’Azur is mediterraan en dat betekent warme zomers en relatief milde winters. Dat geldt dus ook voor het weer in Port Grimaud. In de zomer valt er bijna geen regen en is het iedere dag weer om aan het strand te genieten. Als je in de winter naar Port Grimaud gaat voor de watersport, is het wel verstandig om de weersverwachting in de gaten te houden. De kans op grijze luchten, regen en heftige wind wordt steeds groter vanaf november.

Boek direct jouw reis naar Port Grimaud met onze favoriete organisaties

Tui logointerhome logo

Wat is er te doen Port Grimaud?

De huizen in Port Grimaud zijn relatief eenvoudig van opzet en veel draait er hier om watersport. Port Grimaud is geheel autovrij en je kan er dan ook op je gemak over de vele bruggen en het beperkte aantal straten slenteren. Bij de ingang van het dorp staat dat men ook van toeristen verwacht dat deze netjes gekleed zullen zijn. Dit wordt ook beslist serieus genomen en je zal met ontbloot bovenlijf dan ook niet welkom zijn op een terrasje.

port grimaud kerk

De toren van het kerkje van Port Grimaud kan beklommen worden en dan heb je een uitzicht tot St. Tropez. Er zijn twee mooie stranden in de buurt waar het fijn toeven is en deze worden goed onderhouden. Verder kan je overal boten huren om zelf een tochtje te maken op zee of door Port Grimaud. De webcam geeft je een goede indruk van het vakantiedorp en de omgeving.

Excursies naar of nabij Port Grimaud

Overnachten in Port Grimaud

In het vakantiepark kan je vakantiehuizen huren en er zijn ook een aantal campings in de buurt. Als je voor een camping in Port Grimaud of elders aan de Côte d’Azur kiest, dan zijn de stagelden in het algemeen relatief hoog. Ook de luxe hotels in deze regio vragen een behoorlijk budget voor je vakantie. St. Tropez heeft enkele van de meest exclusieve hotels in Frankrijk waar de ‘rich and famous’ zich graag laten zien. Misschien zie jij zo maar een wereldster op de webcam van Port Grimaud voorbijkomen op weg naar zijn superjacht.

Pak een exclusieve korting als lezer van Ik ben op reis!

airbnb-button-ikbenopreis-DEF3booking-button-ikbenopreis-DEF

Wat te doen in de omgeving van Port Grimaud?

Als je een uitstapje in de omgeving van Port Grimaud wil maken om meer bezienswaardigheden te zien, ligt St. Tropez natuurlijk voor de hand. Dit mondaine stadje heeft een geschiedenis die begint in 739 toen de nederzetting hier door Saracenen werd veroverd. Dat zou nadien nog door veel andere volken worden gedaan vanwege de strategische ligging en het aangename klimaat. Vandaag de dag is St. Tropez nog steeds het toevluchtsoord van mooie vrouwen uit de showbiz en rijke heren. Het was vooral Brigit Bardot die van St. Tropez een mondaine badplaats maakte waar het eens een eenvoudig vissersdorpje was geweest. Nu kun je met eigen ogen zien wat de films van deze Franse superster hebben betekend voor het stadje.

Lees ook: Een luxe vakantie aan de Côte d’Azur

Wat te doen in de omgeving van Port Grimaud

Wil je een avontuurlijk tocht maken in de omgeving van St. Tropez, dan is La Garde-Freinet een optie. De rit ernaar toe over een weg met vele haardspeld bochten door een dicht woud van kastanjes en eiken is al een belevenis. Op de plaats van bestemming vind je de ruïne van een van de oudste kastelen in Europa. Gebouwd in de 8e eeuw door de Saracenen die de omgeving onveilig maakten tot ze rond het jaar 1000 werden verjaagd.

Weetjes over Port Grimaud

De Cote d’Azur is een plaats waar VIP’s en ‘gewone’ mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zo heeft Johnny Depp een vakantiehuis in St. Tropez. Niet getreurd als je deze filmster niet ziet, want er zijn hier nog veel meer celebs om te spotten. De vakantieregio heeft een luxe uitstraling en dat zie je soms ook in de prijzen terug. Bekijk de prijskaart voor je op een willekeurig terrasje gaat zitten. Overigens kan je ook hier lekker eten voor een schappelijke prijs. Gerechten die je een keer zou moeten proberen zijn bouillabaisse, verse mosselen en tarte tatin. In Frankrijk begint men later aan de avondmaaltijd dan wij gewend zijn. Voor half acht is het geen goed idee om al naar een restaurant te gaan.

tarte tatin

Vandaag de dag komen er ieder jaar ongeveer 11 miljoen mensen op vakantie naar de Cote d’Azur. Hiervan zijn er 1,5 miljoen niet-Europeanen. De Amerikanen vormen nu nog de meerderheid bij deze bezoekers van ver. Naar verwachting zullen dat binnenkort de Chinezen worden. De Azuren Kust is genoemd naar het prachtige azuurblauwe water dat je hier dagelijks kan zien.

Veel plezier in Port Grimaud!

Ontdek de mooiste plaatsen en regio's in Frankrijk