Cannes

Cannes in Frankrijk is een van de meest tot de verbeelding sprekende steden in Frankrijk. Bij Cannes denkt iedereen aan filmsterren die het meest bekende filmfestival ter wereld bijwonen. De jachthaven is regelmatig gevuld met de duurste jachten die er op de oceanen rondvaren. Wie wil overnachten in Cannes moet flink in de buidel tasten. Maar je kan net al duizenden andere bezoekers natuurlijk ook gewoon op de camping in de buurt overnachten. Cannes ligt centraal aan de Cote d’Azur en daarmee een populaire bestemming voor de vakantie van vele landgenoten. Mooi weer in de zomer is bijna een garantie.

cannes frankrijk

Hoe kom je in Cannes?

Het is mogelijk om met de auto te gaan, maar vliegen naar Cannes in Frankrijk is toch wel de meest gebruikelijke methode om hier te komen. Vliegen naar Cannes kan vanaf verschillende vliegvelden in Nederland, België en Duitsland, dus het loont zich om op zoek te gaan naar voordelige vliegtickets. Airport Nice ligt op een halfuurtje vliegen van Cannes. De vlucht vanaf een luchthaven in Nederland of omgeving duurt ongeveer 1 1/2 uur. Diezelfde tijd moet je rekenen voor een vlucht naar Airport Marseille. De vliegtickets naar deze havenstad zijn in prijs vergelijkbaar met die naar Airport Nice. Vanaf Marseille moet je per huurauto of taxi rekenen op een rit 1 uur. In het hoogseizoen zijn de kosten van een taxirit naar Cannes bijzonder hoog. Vooraf een huurauto reserveren of kiezen voor openbaar vervoer is zeker aan te bevelen. Overigens kan je ook vanaf beide vliegvelden kiezen voor een helikoptervlucht naar Cannes. Wie weet wie je daarbij nog treft.

Weer in Cannes

In Cannes in Frankrijk schijnt de zon gemiddeld 3.000 uur per jaar en er zijn maar weinig andere steden in Europa waarvoor dat geldt. Het weerbericht zal dan ook zelden een verrassing inhouden. In principe kun je vrijwel de hele lente, zomer en herfst rekenen op zonnig weer in Cannes. In de zomer lopen de temperaturen overdag in het algemeen op tot 30°C. Ook de avonden zijn zwoel in die periode en dat betekent extra lang genieten op terras, boot of voor de tent op de camping. Vanaf oktober is het wel verstandig om de weersverwachting met meer aandacht te volgen. Het weer wordt dan instabieler en de regenbanden nemen snel toe. Maar zelfs in hartje winter zal de temperatuur hier in de nacht vrijwel nooit onder de 0°C uitkomen. Vanaf maart is het weer echt genieten van het weer in Cannes, dat hoort bij het mediterrane klimaat in het zuiden van Frankrijk.

Lees ook: Een luxe vakantie in de Côte d’Azur

Boek direct jouw reis naar Port Grimaud met onze favoriete organisaties

Tui logokras-logointerhome logo

Wat te doen in Cannes?

Wat te doen in CannesAls je een appartement in het centrum van Cannes hebt, kan je alle bezienswaardigheden te voet bezoeken. Deze appartementen zijn uiteraard behoorlijk aan de prijs en verder in de buitenwijken zijn ze aanzienlijk voordeliger. Het openbaar vervoer in Cannes en omgeving is zonder meer goed te noemen. Ook het aantal taxi’s is zeker afdoende, ook in het hoogseizoen, maar daar hangt een prijskaartje aan. De meeste bekende bezienswaardigheid in deze mondaine badplaats is de Boulevard.

Wandelend langs deze luxe straat zie je de mooiste gebouwen van de stad waaronder bijvoorbeeld de meest luxe hotels: Carlton, Majestic en Martinez. Ook een groot aantal restaurants is hier gevestigd waar de menu’s het beste tonen van de Franse kookkunst. Als je iets minder besteden wilt aan de maaltijden kijk dan naar de tips voor de verder buiten het centrum gelegen restaurants bijvoorbeeld in Cannes-la-Bocca. In dit stadje dat tegen Cannes is aangelegen vind je steeds meer uitstekende hotels en restaurants.

De jachthaven in Cannes mag je natuurlijk niet overslaan. Wie hier zijn jacht aanlegt, maakt  zich geen zorgen over het liggeld al is dat een van de hoogste ter wereld. De duurste jachten ter wereld liggen hier zomaar op een rijtje.

Wat is er te doen in de omgeving van Cannes?

Als je naar de Middellandse Zee op vakantie komt, wil je natuurlijk ook genieten van de stranden in dit gebied met een ideaal klimaat voor wie van zon, zee en strand houdt. Strand vind je overal in de omgeving van Cannes.

Lees ook: De mooiste stranden van Zuid-Frankrijk
Ile Sainte MargueriteIn de omgeving kan je natuurlijk niet om de prachtige steden Nice en Marseille heen. Het heerlijke weer en de strategische ligging van deze havens heeft ervoor gezorgd dat deze streken al snel tot nederzetting werden gemaakt op het moment dat mensen de zee gingen bevaren. Veel volken hebben in het verleden dan ook een poging gedaan om deze steden te bezetten. De sporen van die verschillende culturen vind je vandaag de dag niet alleen terug in de bouwstijlen maar ook de keukens. Met de auto is de afstand naar Nice ongeveer een half uur en naar Marseille een uur. Een tochtje met de veerboot brengt je naar de bewoonde eilanden voor de kust, waarbij vooral Ile Sainte Marguerite populair is bij de toeristen. En vergeet Monaco uiteraard niet.

Pak een exclusieve korting als lezer van Ik ben op reis!

airbnb-button-ikbenopreis-DEF3booking-button-ikbenopreis-DEF

Tips en bijzonderheden

In de bebouwde kom van Cannes moet er vrijwel overal betaald worden voor parkeren. Er wordt streng gecontroleerd en een parkeerboete heb je zo te pakken. Kijk dus goed op welke wijze je moet betalen en vraag anders ter plaatse om advies.

De sfeer in Cannes is over het algemeen goed en je mag het een veilige stad noemen. Maar de rijkdom en de vele toeristen zorgt ervoor dat er ook diverse individuen rondlopen met minder goede bedoelingen. Let dus goed op je bezittingen en laat je niet afleiden. Voorkom ook om in de avond je in de mindere wijken van de stad te begeven.

Ondanks het luxe karakter van Cannes is het beslist verstandig om niet overal het kraanwater te gebruiken. Buiten je hotel of appartement kan je beter kiezen voor mineraalwater. De medische voorzieningen zijn in Frankrijk over het algemeen goed. Er zijn overal medische posten, apothekers en tandartsen te vinden. Het afsluiten van een reisverzekering valt aan te bevelen omdat spoedeisende hulp niet altijd compleet wordt vergoed via een standaardpolis van een ziektekostenverzekering, Gebruik altijd voldoende bescherming tegen de zon omdat de zonnekracht in dit deel van Frankrijk groter is dan tijdens zomers in ons land

In Frankrijk is het gangbare voltage 220 en gebruikt men dezelfde stekkers als in Nederland.

Ontdek de mooiste plaatsen en regio's in Frankrijk

0