Frankrijk

Frankrijk staat vooral bekend om de stad van de romantiek. Welk verliefd stelletje heeft nu niet als droom om naar Parijs te gaan? Het land heeft echter nog veel meer te bieden. Wat dacht je van de pittoreske dorpjes in provincies als Bretagne? En natuurlijk is de zonnige kust aan het zuiden ook een trekpleister voor menig toerist. Wij hebben de echte pareltjes in het land voor je verzameld!

Aanbieders vakantie naar Frankrijk

Tui logokras-logo

Dit zijn de mooiste bestemmingen in Frankrijk

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Frankrijk

Algemeen

Hoofdstad: Parijs

Aantal inwoners: 63 miljoen

Oppervlakte: 562.000 km2

Beste reistijd: maart tot en met september

Vliegtijd: 1 tot 2 uur

Tijdsverschil: 0 uur

 

Klimaat

Er zijn drie verschillende klimaten in Frankrijk. Een vochtig zeeklimaat bepaalt het weer in het noorden en westen van het land. Hier zijn de zomers fris en de winters mild en nat. Ten oosten van de lijn Bayonne/Lille is er sprake van een semi-landklimaat met warme zomers en strenge winters.

In het zuiden langs de kust zijn de zomers heet en de winters zeer mild. Het klimaat is genoemd naar de zee: mediterraan.

 

Geschiedenis

Frankrijk dankt zijn naam aan de Franken en bestaat al sinds de 9e eeuw als een bestuurlijke eenheid. Daarmee is het een van de oudste politieke machtsfactoren in Europa. De huidige grenzen liggen al sinds 1678 min of meer vast en vallen redelijk samen met natuurlijke grenzen zoals de zee, bergketens of rivieren. Tot aan de 19e eeuw was Frankrijk een van de machtigste naties ter wereld. Daarna werd het overvleugeld, eerst door het Britse rijk en daarna door andere supermachten.

Hoofdstad van Frankrijk

Parijs is zonder twijfel een van de bekendste hoofdsteden ter wereld. De stad heeft ongeveer 2,2 miljoen inwoners. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Seine. Er zijn sporen van bewoning aangetroffen die erop duiden dat er al een nederzetting op de huidige vestigingsplaats van Parijs was rond 4.000 jaar voor Christus. In 52 voor Christus was het Julius Cesar die het dorp veroverde op de Parisii en daarmee de stad haar huidige naam gaf.