Finland

Finland is een van onze mysterieuze noorderburen. Dit land is niet zo bekend als vakantiebestemming, maar dat is geheel onterecht. De bijzondere natuur zal meteen je hart veroveren en het bruisende Helsinki is perfect voor een veelzijdige citytrip. Wanneer ga jij dit land bezoeken? Mis niets van het land dankzij onze tips!

Aanbieders vakantie naar Finland

Tui logokras-logo

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Finland

Algemeen

Hoofdstad: Helsinki

Aantal inwoners: 6 miljoen

Oppervlakte: 337.000 km2

Beste reistijd: mei tot en met september

Vliegtijd: 2 uur

Tijdsverschil: 1 uur

Klimaat

Finland heeft een continentaal landklimaat en met name in het gebied boven de poolcirkel  kan het zeer koud worden. In het zuiden van Finland, zoals in Helsinki kunnen de zomers ook aangenaam warm zijn. Dankzij de invloed van de Golfstroom zijn de winters in deze regio ook niet extreem koud. Een groot deel van het land ten noorden van Helsinki is meerdere maanden per jaar met een dik pak sneeuw bedekt.

Over Finland

Finland wordt ook wel het land van de ‘duizend meren’ genoemd. Dat is een duidelijk understatement omdat het er maar liefst 188.000 zijn. Bijna 10% van de oppervlakte van het land is bedekt met meren van klein tot groot. Pas in 1917 werd Finland een onafhankelijke natie. Hoewel het land nooit een satellietstaat is geweest van de Sovjet-Unie is de politiek in het land altijd sterk beïnvloed door de grote buur tot diens val in 1995.

 

Hoofdstad van Finland

Helsinki is de hoofdstad van Finland en ligt aan de zuidkust van het land tegenover Tallinn, de hoofdstad van Estland. In Helsinki en het stedelijk gebied rondom de stad wonen ongeveer 1 miljoen mensen, 1/5 deel van de bevolking. Helsinki werd door de Zweedse koning in 1550 gesticht als concurrent van Tallinn. Het werd geen succes en Helsinki bleef onbeduidend tot het in 1812 de hoofdstad van Finland werd. Tot die tijd was die eer voorbehouden aan Turku.