Engeland

Engeland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Het land staat bekend om zijn schitterende kusten, maar natuurlijk ook om hoofdstad Londen. Ga jij voor een stedentrip of wil je liever het mooie platteland bewonderen? Windsor zal je beslist bevallen, maar ook Stonehenge is echt bijzonder. Lees snel al onze tips!

Aanbieders vakantie naar Engeland

Tui logokras-logoPharos Reizen

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Engeland

Algemeen

Hoofdstad: Londen

Aantal inwoners: 55 miljoen

Oppervlakte: 130.000 km2

Beste reistijd: maart tot en met september

Vliegtijd: 1 uur

Tijdsverschil: 1 uur

 

Klimaat

De zee beïnvloedt het klimaat van in heel Engeland. De warme Golfstroom zorgt ervoor dat de temperatuur in het land ook in de winter zelden onder het vriespunt komt. De zomers zijn relatief koel en duren niet lang. Er bestaat de indruk dat het bijzonder vaak regent in het land, maar objectief bekeken, valt dat reuze mee. Zo is Londen gemiddeld droger dan Amsterdam. De depressies die voor regen zorgen stranden vaak in Schotland en Wales.

Over Engeland

Engeland vormt samen met Schotland, Wales en Noord-Ierland het Verenigd Koninkrijk dat men ook wel Groot-Brittannië noemt. Engeland is vernoemd naar de Angelen, een van de Germaanse stammen die het eiland koloniseerden na de val van het Romeinse Rijk. Het land is nog steeds verdeeld in graafschappen. Vroeger stonden deze onder bestuur van een graaf. Daar komt ook de naam country vandaan, wat een verbastering is van het Franse woord voor graaf: comté.

 

Hoofdstad van Engeland

Londen was in de periode tussen 1830 en 1925 de grootste stad ter wereld. Nog steeds behoort het tot de top 10 met in totaal bijna 9 miljoen inwoners. In de tijd van het Britse Rijk was de stad het economisch machtscentrum van de wereld. Hoewel volgens de mythe de stad werd gesticht door Brutus van Troje, gaan archeologen er vandaag de dag van uit dat dit is gebeurd door keizer Claudius rond het jaar 50.