Duitsland

Duitsland is een relatief groot land, zeker als je het vergelijkt met Nederland. Je zal er dus geografisch gezien ook veel variatie tegenkomen. Of je nu houdt van bossen, zee of bergen; in dit land kom je het allemaal tegen. Bovendien zijn er beroemde steden te bewonderen, zoals Hamburg, Berlijn en Dresden. Lees snel onze tips en bereid je voor op een wervelende vakantie!

Aanbieders vakantie naar Duitsland

kras-logoTui logo

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Duitsland

Algemeen

Hoofdstad: Berlijn

Aantal inwoners: 81 miljoen

Oppervlakte: 357.000 km2

Beste reistijd: maart tot en met september

Vliegtijd: 1 tot 2 uur

Tijdsverschil: 0 uur

 

Klimaat

Het klimaat in Duitsland is vergelijkbaar met dat in Nederland. In grote delen zijn er korte en relatief koele zomers. De winters zijn zacht en nat. Maar Duitsland is enorm uitgestrekt en kent ook bergachtige gebieden waar wintersport heel goed mogelijk is. In de meer zuidoostelijke gebieden kan de temperatuur in de zomer flink oplopen en vriest het in de winter soms streng. Hier is het klimaat eerder te vergelijken met een continentaal landklimaat.

Over Duitsland

Duitsland als één natie bestaat sinds 1867 toen de Noord-Duitse bond werd opgericht. Later traden ook zuidelijke staten toe tot de bond en ontstond het Duitse keizerrijk. Voor die tijd waren er diverse Duitse koninkrijken waar Pruissen altijd een van de machtigste van was. Na de Eerste Wereldoorlog werd de Duitse keizer afgezet en verbannen. Dat vormde het begin van de huidige Bondsrepubliek Duitsland.

 

Hoofdstad van Duitsland

Berlijn is opnieuw de hoofdstad van Duitsland en is met bijna 4 miljoen inwoners ook de grootste stad op het vasteland van West-Europa. De stad ligt aan de rivier Spree in het noordoosten van het land. Berlijn heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 13e en vormde lang de hoofdstad van Pruisen en daarna van Duitsland. Na de Tweede Wereldoorlog was Berlijn meer dan 40 jaar een verdeelde stad met de Berlijnse muur als symbool voor die splitsing. In 1990 werd Berlijn weer de hoofdstad van een herenigd land.