Bulgarije

Het is ongeveer 3 uurtjes vliegen naar Bulgarije. Dat vormt zeker geen belemmering voor iedereen die van een zonvakantie houdt. Aan de Zwarte Zee zijn de zomers lekker warm. Maar je kunt er ook voor kiezen om het prachtige binnenland eens te ontdekken of om een stedentrip naar Sofia te maken. Wij geven je graag een paar tips!

Aanbieders vakantie naar Bulgarije

Tui logoGogo Tourskras-logo

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Bulgarije

Algemeen

Hoofdstad: Sofia

Aantal inwoners: 7 miljoen

Oppervlakte: 111.000 km2

Beste reistijd: maart tot en met oktober

Vliegtijd: 3 uur

Tijdsverschil: 1 uur

Klimaat

Bulgarije heeft een gematigd landklimaat. Dat houdt in dat de zomers lang en warm zijn en de winters bijzonder streng kunnen uitpakken. Er is een duidelijk verschil tussen het noordelijk en zuidelijk gedeelte van het land. In het zuiden is het klimaat meer mediterraan. Het noorden van het land wordt hiervan afgesneden door het Balkangebergte. De Zwarte Zee zorgt in de warmste maanden van het jaar voor enige verkoeling.

Over het land

Bulgarije ligt in het zuidoosten van Europa, ten oosten van het Balkan schiereiland en ten westen van de Donau. De Bulgaren vestigden zich in de 7e eeuw in deze regio en namen de taal en veel gewoonten van de daar aanwezige Zuid-Slavische bevolking over. In de 14e eeuw werd het land ingelijfd door het Ottomaanse Rijk en in de steden zie je dat nog vaak in de bouwstijl. Pas in 1908 verkreeg het weer onafhankelijkheid.

Hoofdstad van Bulgarije

Sofia is behalve de hoofdstad van ook de grootste stad in Bulgarije. Er wonen vandaag de dag meer dan 1 miljoen mensen. De oudst bekende naam van Sofia is Serdica. Als voor de geboorte van Christus hadden de Romeinen hier een steunpunt gevestigd. De Hunnen verwoestten de stad en het duurde tot 1376 voor deze werd herbouwd en de naam Sofia kreeg. De Ottomanen maakten hier 5 eeuwen lang de dienst uit en pas na hun nederlaag werd Sofia de hoofdstad van Bulgarije