België

De Nederlandse zuiderburen staan bekend om hun gastvrijheid, maar dat is zeker niet de enige reden om naar België te gaan. Wat dacht je namelijk van een actieve vakantie in de prachtige Ardennen? Of van een gevarieerde stedentrip naar Brussel, Antwerpen of Gent? Vanuit Nederland ben je zo de grens over en er valt van alles te beleven. Wij hebben de leukste tips voor je verzameld.

Aanbieders vakantie naar België

Tui logokras-logo

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over België

Algemeen

Hoofdstad: Brussel

Aantal inwoners: 11,35 miljoen

Oppervlakte: 30.688 km2

Beste reistijd: april tot en met oktober

Vliegtijd: 45 minuten

Tijdsverschil: 0 uur

 

Klimaat

In België heerst vooral een gematigd zeeklimaat. Dit komt door de ligging aan de Noordzee. In de winter wordt het er dus doorgaans niet echt koud, terwijl de zomers ook zacht zijn. Gedurende het hele jaar is er kans op neerslag. In de Ardennen is de regenkans iets hoger en hier wordt het in de winter ook iets kouder dan in de rest van het land. Er valt regelmatig sneeuw en het is dan ook niet voor niets een geliefde wintersportbestemming.

Geschiedenis

In de prehistorie werd het gebied dat nu België heet, bewoond door Keltische en Germaanse stammen. In die tijd werd het land Gallia Belgica genoemd. Later maakte dit deel uit van het Romeinse Rijk. Het land was lange tijd verdeeld en heeft ook enige tijd tot het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden behoord. Dit duurde echter niet zo lang en sinds de Belgische Revolutie in 1830 is het een onafhankelijk land.

Hoofdstad van België

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar wordt ook vaak betiteld als de hoofdstad van heel Europa. Het vormt dan ook het bestuurlijke hart van de Europese Unie. Natuurlijk wil je tijdens een bezoek aan de stad het beeld van Manneken Pis zien, maar ook het Atomium is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. In het centrum van de stad vind je de Grote Markt waar altijd wel iets te doen is. Het bekendste evenement is het Bloementapijt, dat om de twee jaar plaatsvindt.