Albanië

Albanië is eigenlijk een heel jong land. Het werd namelijk pas in 1912 onafhankelijk. Het land heeft zo’n 3 miljoen inwoners en is zeker de moeite van een bezoek waard. De natuur is vaak onherbergzaam, maar prachtig. Bewonder de bijzondere zoetwaterbron van het land of ontdek de hoofdstad Tirana. Wij hebben alvast een paar bezienswaardigheden en tips voor je verzameld!

Aanbieders vakantie naar Albanië

kras-logoSawadee

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Albanië

Algemeen

Hoofdstad: Tirana

Aantal inwoners: 3 miljoen

Oppervlakte: 28.748 km2

Beste reistijd: mei tot en met september

Vliegtijd: 2 uur en 35 minuten

Tijdsverschil: 0 uur

 

Klimaat

Hoewel Albanië relatief onbekend is onder de toeristen, ligt dat beslist niet aan het klimaat. Eigenlijk is dat wel vergelijkbaar met Griekenland. In Albanië heerst een mediterraan klimaat, waarbij de zomers dus warm zijn. In juli en augustus is het er vrijwel altijd rond de 30 graden Celsius. De winters aan de kust zijn zacht, maar meer in het binnenland kan het behoorlijk koud worden. In de Alpen kun je zelfs wintersporten in de maanden november tot en met maart.

Geografie

Albanië wordt vooral gekenmerkt door bergen en daar is het vaak droog. Maar de Adriatische kust is juist weer heel vruchtbaar, wat heel mooie contrasten oplevert. De hoogste berg is de Korab. In het land zijn relatief veel rivieren, maar er kan niet op gevaren worden. Daarvoor kun je beter naar het Meer van Shkodër of het Prespameer gaan. Deze meren liggen beiden voor een deel ook in het buitenland. Wanneer het vliegtuig de daling inzet, kun je misschien de kustlijn wel zien. De meeste eilandjes die hier liggen zijn niet bewoond. Wil je een eiland bezoeken, dan is Sazan een aanrader.

Hoofdstad van Albanië

Tirana is de hoofdstad van Albanië en ligt ongeveer in het midden van het land. Het was in eerste instantie slechts een kleine plaats, maar daar merk je vandaag de dag niets van. Je vindt hier het enige vliegveld van het land. Het Skanderbegplein vormt het kloppende hart van de stad en hier moet je dan ook zeker een kijkje nemen. Bunk Art is een museum waar je meer over het woelige oorlogsverleden van het land te weten komt. Beslist indrukwekkend! Vlakbij het museum kun je de Dajti Ekspres nemen, een kabelbaan waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad.