Europa

Europa heeft zo’n 750 miljoen inwoners; ruim 10% van de hele wereldbevolking. Toch is het lang niet zo groot als bijvoorbeeld Azië. Geografisch gezien vind je er 51 landen. Natuurlijk valt daar van alles te zien en te ontdekken. Bekijk al onze bezienswaardigheden, reisverhalen & reistips voor Europa!

Top Reisorganisaties naar Europa

Tui logokras-logo

Europa Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Europa

Meer informatie over Europa

Algemeen

Grootste land: Rusland

Aantal inwoners: 750 miljoen

Oppervlakte: 10.180.000 km2

Beste reistijd: het hele jaar door

Vliegtijd: 1 tot 6 uur

Tijdsverschil: Max. 1 uur

 

Oppervlakte

Europa heeft een oppervlakte van maar liefst zo’n 10 miljoen vierkante kilometer. Daarmee is het echter niet het grootste werelddeel. Sterker nog, het is bijna de kleinste van de 5 werelddelen die we kennen. De bevolkingsdichtheid is echter relatief hoog.

Kenmerken

In Europa kom je veel berggebieden tegen. Je kunt hierbij denken aan de Pyreneeën, de Karpaten en de Alpen. Maar dat is niet de enige mooie natuur die je er vindt. Ook de diverse zeeën hebben elk hun eigen schoonheid. Dat weet je uit ervaring als je bijvoorbeeld aan de Middellandse Zee of de Zwarte Zee bent geweest.

Religie

Er heersen diverse religies in Europa. Van oudsher is het christendom daarvan de belangrijkste. Dit kan weer opgesplitst worden in het protestantisme en de rooms-katholieke kerk. Bovendien zie je in Zuidoost-Europa nog de oosters-orthodoxe kerk. Verder is het jodendom belangrijk. De laatste jaren is de islam in opkomst.