Vietnam

Vietnam is een schiereiland dat een geliefde bestemming is voor rondreizen. Geen wonder, want de natuur is er prachtig. Bezoek bijvoorbeeld het gebied langs de Rode Rivier eens of laat je verrassen door de oerwouden. De hoofdstad Hanoi is ook meer dan een bezoek waard. Lees snel al onze tips!

Top Reisorganisaties naar Vietnam

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over Vietnam

Algemeen

Hoofdstad: Hanoi

Aantal inwoners: 96 miljoen

Oppervlakte: 331.000 km2

Beste reistijd: november tot en met maart

Vliegtijd: 14 uur

Tijdsverschil: 7 uur

 

Klimaat

Bijna in het gehele land is het klimaat tropisch. In het noordelijk berggebied kan de temperatuur in de koele periode overdag rond de 18 graden blijven liggen. In het midden van het land is het gedurende de warme periode vaak overdag meer dan 40 graden Celsius. In het zuidelijk gedeelte is de temperatuur gemiddeld het gehele jaar gelijk rond de 30 graden. De regentijd duurt lang en loopt van mei tot en met oktober.

 

Over het land

Vietnam is een land in Zuidoost-Azië dat ligt op het schiereiland van Indo-China. Het land ligt in het oosten en zuiden aan de Golf van Tonkin en de Zuid-Chinese Zee. In het noorden grenst het aan China en in het westen aan Laos en Cambodja. Met bijna 100 miljoen inwoners staat het op nummer 14 van de volkrijkste landen van de Wereld. Vietnam was tot de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog een Franse kolonie. Daarna volgde de oorlog met de VS die eindigde in 1976.

 

Hoofdstad

Hanoi is qua grootte de tweede stad van het land met ongeveer 6,5 miljoen inwoners. De hoofdstad van Vietnam ligt op de rechteroever van de Rode Rivier. De stad ontving haar naam die ‘binnen de rivier’ betekent in 1831 van Keizer Minh Mang. De stad was echter als sinds de 7e eeuw de hoofdstad van het land, tot die tijd onder de naam Tonkin.