Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten staan vooral bekend om hun ‘groot, groter, grootst’. Alles in dit land lijkt immens groot te zijn. Geen wonder, want het olieland is schatrijk. Abu Dhabi is erg bekend, maar ook Dubai is beroemd vanwege de vele wolkenkrabbers.

Top Reisorganisaties naar Verenigde Arabische Emiraten

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Meer bestemmingen in Azië

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over Verenigde Arabische Emiraten

Algemeen

Hoofdstad: Abu Dhabi

Aantal inwoners: 6 miljoen

Oppervlakte: 84.000 km2

Beste reistijd: november tot en met april

Vliegtijd: 6 uur

Tijdsverschil: 4 uur

 

 

Klimaat

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan bijna volledig uit woestijngebied en het klimaat is dan ook extreem heet. Er valt het gehele jaar nauwelijks enige regen te verwachten. De hitte is het minst extreem in de periode tussen november en april. Dat houdt in dat de temperatuur overdag soms ook onder de 30 graden Celsius blijft. In de andere maanden van het jaar loopt de temperatuur overdag vaak op tot boven de 40 graden.

 

 

Over het land

De Verenigde Arabische Emiraten grenzen aan Saoedi-Arabië. Het land omvat 7 Emiraten waarvan de bekendste Abu Dhabi en Dubai zijn. Het gebied is rijk aan olie dat echter zeer ongelijk is verdeeld, Abu Dhabi is qua oppervlakte het grootst en bezit ook de meeste olie. In 1892 tekenden de 7 Emiraten een overeenkomst met Groot-Brittannië, waarbij ze aangaven alleen met dat land een relatie te willen aangaan. Britse troepen vertrokken pas in 1972,

 

Hoofdstad

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Emiraten. De stad ligt aan de Perzische Golf. Het aantal inwoners is iets minder dan 1 miljoen mensen en daarmee is de stad kleiner dan het nabijgelegen Dubai. Net als in Dubai is het grootste deel van de inwoners van Abu Dhabi expat uit landen als India, Egypte, Filipijnen en Bangladesh. In totaal wordt het aantal buitenlanders geschat op 80%.