Chiang Mai

Chiang Mai ligt in het Noorden van Thailand en is vooral onder backpackers een populaire bestemming. Chiang Mai is na Bangkok de grootste stad van Thailand, maar voelt compleet anders aan dan de chaotische hoofdstad. De sfeer is hier relaxed en de tijd gaat langzaam. Voor velen een reden om langer dan gepland in Chiang Mai te blijven hangen! De omgeving herbergt vele oude tempels, wordt omringt door prachtige natuur en je vindt er nog traditionele dorpen en bergstammen. Verder heeft Chiang Mai tal van bijzondere bezienswaardigheden en hoogtepunten. Bekijk onderstaande tips en maak je reis naar Chiang Mai onvergetelijk!

chiang mai vakantie tips

Wat te doen in en rond Chiang Mai

Activiteiten genoeg in Chiang Mai, je zou bijna niet weten wat je moet kiezen. Wanneer je één van de volgende hoogtepunten af kunt strepen op je bucketlist, zit je sowieso nooit verkeerd.

Bezoek één van de vele tempels

Waar Chiang Mai vooral bekend om staat zijn de vele authentieke tempels, die overal in én buiten de stad te vinden zijn. Het zijn er welgeteld over de 300. Dus al zou je het willen, je kunt er niet omheen! De meeste tempels worden gekenmerkt door gebogen houten daken die naar boven wijzen. Phra That Doi is de tempel die je gezien moet hebben, gelegen hoog op een berg en uitkijkend over de hele stad. Een andere beroemde tempel is Chedi Luang. Deze tempel is wat beter toegankelijk omdat hij midden in het oude stadscentrum gelegen is. Meerdere tempels bezichtigen? Boek dan een tour waarmee je gegarandeerd niks overslaat!

Ga naar een olifanten natuurpark

Net als tempels, kun je ook bijna niet om olifanten heen in Chiang Mai. Je vindt vele plekken in de omgeving waar je op een olifant kunt rijden, olifanten kunt verzorgen in een weeshuis of kunt gaan werken als vrijwilliger bij een rehabilitatie centrum voor olifanten. Elephant Nature Park is vooral erg bekend. Dit park herbergt niet alleen olifanten maar ook andere dieren zoals honden, katten, buffalo’s en veel meer. Je hebt hier de mogelijkheid om de olifanten mee te verzorgen terwijl je leert over hun verleden en toekomst. Geïnteresseerd? Check deze website en ga op pad met een gids!

Maak een jungletocht

Chiang Mai ligt midden in een prachtige jungle en dat kun je niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Vele reisbureaus bieden tours aan waarbij je een volle dag of meerdere dagen wandelingen door de jungle maakt, afwisselend met het bezoeken van bergdorpjes. Tijdens je reis door de jungle zul je tevens vele prachtige watervallen tegenkomen.

Fietsen

Ben je sportief ingesteld? Dan is het een bijzondere ervaring om Chiang Mai en omgeving te verkennen met de fiets! Op deze manier zie je een stuk meer dan wanneer je met het openbaar vervoer reist en het is natuurlijk ook nog goed voor de conditie! Toevallig wordt Chiang Mai gezien als populaire fietsstad en is de fietscultuur hier goed ingeburgerd. Er bestaan zelfs tal van lokale fietsclubs en er worden vele evenementen van eigen bodem georganiseerd!

Hoe kom je in Chiang Mai Thailand?

Vanuit Nederland gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Chiang Mai. Je zult dus moeten vliegen op Bangkok. Vanuit hier heb je meerdere opties. Er rijdt bijvoorbeeld een nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai die je afzet op het nabijgelegen station. Deze trein doet er echter  langer over dan de nachtbus, hoe gek dat ook klinkt.

trein chiang mai naar bangkok

Neem je de bus, dan stap je op in de bekendste straat van Bangkok; Khao San Road. De bus doet er ongeveer 7 uurtjes over en je stapt midden in het centrum van Chiang Mai uit.

Tot slot is er nog de optie om het vliegtuig te nemen vanaf Bangkok Airport naar Ching Mai. Vergeleken met de bus en de trein is dit een dure optie, maar net als alle prijzen in Thailand is het zeker niet onbetaalbaar. Wel héél snel!

Het weer en klimaat in Chiang Mai

Hoewel er het gehele jaar door aangename temperaturen hangen in Chiang Mai, is het er relatief gezien koeler dan in de rest van Thailand. Als je deze bijzondere stad wilt gaan bezoeken is het handig om te weten wat de weersverwachting ongeveer zal zijn in de verschillende maanden.

Het weer in Chiang Mai hangt erg af van het seizoen, welke verdeeld kan worden in 3 types:

  • Het regenseizoen (mei-oktober)
  • Het droge en koele seizoen (november-februari)
  • Het droge en warme seizoen (maart-mei)

Wil je het het liefst droog houden maar ook weer niet té heet? Dan kun je het beste van oktober tot februari gaan!

Verblijven in Chiang Mai

In het centrum van Chiang Mai zijn vele hotels en hostels te vinden, voor ieder budget en iedere smaak. Het kan echter lastig zijn om te bepalen in welke wijk je wilt verblijven, vooral als je de stad nog niet kent. De volgende plekken zijn het meest geschikt om in te zoeken als het gaat om een accommodatie in Chiang Mai:

De oude stad

Dit is de plek waar de meeste backpackers verblijven en waar je de goedkoopste hotels en hostels kunt vinden. Er hangt hier een gezellige sfeer waarbij veel backpackers elkaar leren kennen tijdens het drinken van een Thais biertje in één van de gezellige kroegen en restaurants.

nachtleven in chaing mai

Nimmanheamin

Dit is dé wijk in Chiang Mai waar het nachtleven plaatsvindt met clubs, bars etc. Ook vind je hier de beste plekken om te winkelen en de meeste restaurants.

Santitham

Deze wijk ligt iets buiten het centrum en je ontsnapt hier dus aan de drukte van de meer toeristische plekken in de stad, terwijl je toch dicht bij alle belangrijke bezienswaardigheden zit.

Op de berghelling

In de bergen net even buiten Chiang Mai centrum is de prachtige natuur binnen handbereik en kun je helemaal tot rust komen, ook al is het centrum nog steeds dichtbij. Vooral voor gezinnen is dit een goed plek om te verblijven.

Aanraders voor een goed hotel en hostel in Chiang Mai: Chinda Boutique hotel en A little Bird 2 Guesthouse.

Pak een exclusieve korting als lezer van Ik ben op reis!

airbnb-button-ikbenopreis-DEF3booking-button-ikbenopreis-DEF

Met al deze tips op zak hoeft je niet langer te wachten om het indrukwekkende en veelzijdige Chiang Mai te gaan bezoeken. Boek dus snel een vlucht naar Thailand, en ga zelf op onderzoek uit!

Ontdek de mooiste plaatsen en regio's in Thailand

0