Thailand

Thailand is een van de meest populaire bestemmingen van Azië. De beste reistijd bepaal je eigenlijk zelf, maar er zijn natuurlijk wel een aantal feiten van belang die je zullen helpen om de meeste ideale tijd voor jouw vakantie te bepalen.

Top reisorganisaties naar Thailand

fox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Populaire plaatsen en regio's in Thailand

Meer informatie over Thailand

Algemeen

Hoofdstad: Bangkok

Inwoners: 65.444.371

Oppervlakte: 514.000 km2

Beste reistijd: november t/m februari

Tijdsverschil: 6 uur later

Vliegtijd: 11:15 uur

Over

Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land werd tot 1939 Siam genoemd. De naam betekent ‘vrij land’. Het grenst aan Laos, Cambodja en Myanmar. Het land heeft ook een zeer lange kuststreek in de Golf van Thailand die onderdeel is van de Zuid-Chinese Zee. Het is daardoor een zeer toeristische bestemming geworden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het land bezet door de Japanners. De wreedheden die in die tijd plaatsvonden, hebben ervoor gezorgd dat de verhouding tussen beide landen nog steeds koel is

 

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat. Het is in het hele land dan ook gedurende het gehele jaar warm en vochtig. Overdag is het in het algemeen rond de 30 graden Celsius, maar de gevoelstemperatuur is hoger door de luchtvochtigheid. Vooral in het warme seizoen tussen maart en juni kunnen de temperaturen erg oplopen. Het regenseizoen duurt van juli tot en met oktober.

Hoofdstad

De hoofdstad van dit land is Bangkok. De bevolking van de agglomeratie Bangkok wordt geschat op circa 15 miljoen mensen, Hiermee is de stad een van de grootste ter wereld. De originele naam in het Thais betekent ‘stad der Engelen’. De complete naam houdt het wereldrecord voor de langste plaatsnaam ter wereld en die zal men op een kaart ook nergens tegenkomen. Bangkok werd voor het eerst in de geschiedenis genoemd in 1767.