Taiwan

Taiwan heeft een roerige geschiedenis achter de rug, maar mag zich vandaag de dag een onafhankelijke staat noemen. Het eiland is gelegen in de Oost-Chinese Zee. Het is een fantastisch land om rond te reizen en je zal niet alleen genieten van de mooie kusten. Ook de hoofdstad Taipei is de moeite van een bezoek waard.

Top Reisorganisaties naar Taiwan

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Meer bestemmingen in Azië

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over Taiwan

Algemeen

Hoofdstad: Taipei

Aantal inwoners: 24 miljoen

Oppervlakte: 36.000 km2

Beste reistijd: maart/april en oktober/november

Vliegtijd: 13 uur

Tijdsverschil: 8 uur

Klimaat

Het klimaat is in het uiterste zuiden van het eiland tropisch en op de rest van het eiland in de lagere gebieden subtropisch. In de hoge berggebieden ligt soms het gehele jaar sneeuw. April tot en met oktober is het warme seizoen op het eiland met gemiddelden van 30-35 graden. In het koele seizoen van november tot maart wordt het zelden kouder dan 15 graden Celsius. Gedurende het hele jaar regent het regelmatig op het eiland.

 

Geschiedenis

Taiwan is een groot eiland voor de kust van het vasteland van China omringd door een aantal kleinere eilandjes. Taiwan wordt door het overgrote deel van de landen niet als een onafhankelijke staat erkend omdat de Volksrepubliek China het eiland beschouwt als een afvallige provincie. In 1583 werd het eiland ontdekt door de Portugezen en Formosa genoemd. Tijdens de communistische opstand vluchtten de verslagen nationalisten naar dit eiland. Het bewind dat ze er vestigden werd nooit erkend door de communistische machthebbers in Beijing.

Hoofdstad van Taiwan

De hoofdstad van de Republiek China, zoals Taiwan ook wordt genoemd, is Taipei. Er wonen hier in de agglomeratie meer dan 8 miljoen mensen. Taipei is sinds 1949 de hoofdstad van Taiwan. De Volksrepubliek China beschouwt Taipei als de hoofdstad van de 23e provincie in het land. De oorsprong van Taipei ligt in de 14e eeuw. Tijdens de koloniale periode was de havenstad Chilung de belangrijkste stad op het eiland.