Sri Lanka

Je zou denken dat je Sri Lanka het beste in het zomerseizoen kunt bezoeken. Dan is de moessonregen namelijk weer voorbij. Het is echter ook zo dat de regen vaak slechts in buien valt en dat het aantal zonuren ook in deze tijd zo’n 8 uur per dag is. Geen probleem dus! Onder andere bijzonder om te bezoeken: Sigiriya, een eeuwenoude rotsburcht.

Top Reisorganisaties naar Sri Lanka

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Meer bestemmingen in Azië

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Algemeen

Hoofdstad: Colombo

Aantal inwoners: 23 miljoen

Oppervlakte: 66.000 kilometer

Beste reistijd: Gehele jaar

Vliegtijd: 13 uur

Tijdsverschil: 6 uur

 

Klimaat

De moesson en de hoge ligging bepalen het klimaat in Sri Lanka. Van mei tot september brengt de moessonregen uit het zuidwesten. Vanaf oktober tot april valt er regen in het noorden en oosten door de moesson uit het noordoosten. De temperatuur is het gehele jaar door gemiddeld 30 graden overdag. De buien zijn meestal kort en hevig en de zon de zon schijnt iedere dag wel 8 uur. Een bezoek aan Sri Lanka is gedurende het hele jaar mogelijk.

 

Over het land

Sri Lanka is een groot eiland in de Indische Oceaan. Vanwege de strategische ligging tussen West-Azië en Zuid-Oost-Azië is het land al van oudsher een strategische marinebasis geweest voor vele volkeren. Het land geldt ook nog steeds als een boeddhistisch centrum hoewel het land inmiddels multireligieus is. Na eerdere kolonisatie door Portugal en Nederland, kwam het land in 1815 onder Britse heerschappij. In 1948 werd het weer een onafhankelijke republiek. Er is met enige regelmaat een conflict tussen het Singalese deel van de bevolking en de Tamils.

 

Hoofdstad

Colombo is de commerciële hoofdstad van het land. De stad heeft ongeveer 700.000 inwoners. De stad is erg oud en was al 2.000 jaar voor Christus bekend. Maar het duurde tot 1815 totdat de Britten deze belangrijke haven tot hoofdstad van hun kolonie maakten. In het centrum zijn nog gebouwen uit de koloniale tijd waaronder de Wovendaalsche Kerk.