Singapore

De stadstaat Singapore ligt op zo’n 12 uur vliegen van Nederland. De meeste reizigers zien het vooral als een tussenstop voor zij verder vliegen naar bijvoorbeeld Australië. Het is echter een geweldige bestemming om te bezoeken. Iedereen die van shoppen houdt, kan in een van de vele shopping malls terecht, maar je kunt ook de bezienswaardigheden gaan bezoeken of genieten van de Aziatische keuken.

Top Reisorganisaties naar Singapore

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over Singapore

Algemeen

Hoofdstad: Singapore

Aantal inwoners: 6 miljoen

Oppervlakte: 716 km2

Beste reistijd: maart tot en met juli

Vliegtijd: 12 uur

Tijdsverschil: 8 uur

 

Klimaat

Singapore ligt nabij de evenaar en de gemiddelde temperaturen wijzigen gedurende het jaar nauwelijks. Het is vrijwel altijd warm en de luchtvochtigheid is er hoog. Het droge seizoen in Singapore loopt van maart tot en met juni. Droog is echter relatief in dit kleine land. Ook in een droge maand kan er maandelijks op 18 dagen regen vallen. Wie naar Singapore reist, moet wel tegen een beetje regen zijn opgewassen.

 

 

Geografie

Singapore is een stadstaat in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit in totaal 63 eilanden die van Indonesië worden gescheiden door de straat van Singapore. Het hoofdeiland is heet ook Singapore en is met een vaste verbinding en een brug verbonden met Maleisië. Ook een aantal andere bewoonde eilanden hebben een verbinding met de stadstaat. Er wordt regelmatig gedaan aan landwinning in hef gebied om ruimte te scheppen voor nieuwe huizen en bedrijven. De staat is een van de meest welvarende gebieden in de regio.

Hoofdstad

De geschiedenis van deze stadstaat gaat minimaal terug naar de 14e eeuw toen Singapore bekend stond als de ‘stad van de zee’. Vele pogingen om de stad te onderwerpen mislukten. In 1819 waren het de Britten die de stad koloniseerden. Het werd voor hen een handelspost om handel te drijven met Zuid- en Oost-Azië. In de Tweede Wereldoorlog werd dit belangrijke Britse steunpunt door de Japanners bezet. De stad werd in 1965 weer onafhankelijk.