Nepal

Nepal kent een lange geschiedenis, maar het land is vooral bekend vanwege zijn bergen. Maar liefst 8 van de 14 hoogste bergen ter wereld zijn in dit land te vinden. De bekendste daarvan is natuurlijk de Mount Everest. Waag jij een klim? Of ga je bijvoorbeeld liever een van de bijzondere tempels bezoeken?

Top Reisorganisaties naar Nepal

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Meer bestemmingen in Azië

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over Nepal

Algemeen

Hoofdstad: Kathmandu

Aantal inwoners: 30 miljoen

Oppervlakte: 147.000 km2

Beste reistijd: oktober/november en maart/april

Vliegtijd: 12 uur

Tijdsverschil: 6 uur

 

Klimaat

Nepal heeft een heftig regenseizoen dat duurt van juni tot en met september. In deze tijd is de gemiddelde temperatuur ongeveer 30 graden Celsius overdag. Gedurende deze periode is een bezoek aan bergachtig gebied ronduit gevaarlijk. De dichte bevolking zorgt dan op die hoogte ook nog eens voor een zicht dat bijna nihil is. De temperaturen zijn in maart en april veel aangenamer in de bergen. De periode oktober en november begint het al kouder te worden en kondigt de strenge winter zich aan.

 

Geografie

Nepal ligt op het Indische subcontinent ingeklemd tussen India en China. Nepal heeft een lange geschiedenis die ver teruggaat tot het begin van de christelijke jaartelling. In dit land werd Boeddha geboren. Het grootste gedeelte van het land is bergachtig en van de 14 hoogste bergen ter wereld liggen er 8 in Nepal, waaronder de Mount Everest. In het land is ook maar 20% van de oppervlakte geschikt voor landbouw. Aardbevingen van een flinke omvang zijn gebruikelijk in het gebied.

 

Hoofdstad

De naam van de hoofdstad van Nepal heeft een magische klank: Kathmandu. In deze stad wonen momenteel ongeveer 1 miljoen mensen. Hoewel Kathmandu in een vallei ligt, is deze op 1.350 boven de zeespiegel gelegen. De stad is bezaaid met Boeddhistische tempels en een ware trekpleister voor westerse toeristen, veelal jongere die hier op zoek gaan naar spiritualiteit. Kathmandu is ook het voor station van bergbeklimmers die zich in de Himalaya wagen.