Myanmar

Myanmar is een van die landen die lang voor zijn eigen onafhankelijkheid heeft gevochten. Voorheen heette het land Birma. De geschiedenis van het land is stormachtig, maar inmiddels heeft de bestemming een sprookjesachtige klank. De Schwedagonpagode is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden ter wereld.

Top Reisorganisaties naar Myanmar

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Meer bestemmingen in Azië

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over Myanmar

Algemeen

Hoofdstad: Naipyidaw

Aantal inwoners: 55 miljoen

Oppervlakte: 677.000 km2

Beste reistijd: november tot en met april

Vliegtijd: 10 uur

Tijdsverschil: 7 uur

 

Klimaat

Myanmar heeft een tropisch klimaat en het is er dan ook altijd erg warm. De heetste maanden zijn februari tot april. In de periode december tot en met maart is het vrijwel altijd droog. In het regenseizoen dat in april begint is de natuur op het mooist in Myanmar, maar de temperaturen lopen dan ook al behoorlijk op. Echt heet is het meestal in de maand november. Een temperatuur van 40 graden Celsius is dan geen uitzondering.

 

Geschiedenis

Myanmar ligt in Zuidoost-Azië aan de Golf van Bengalen. In 1824 werd het huidige Myanmar ingelijfd bij het Britse Rijk onder de naam Birma. In de Tweede Wereldoorlog werd hier de beruchte spoorlijn aangelegd die de Japanners richting India moest brengen. In 1946 werd het land onafhankelijk. In 1989 besloot het militair bewind dat het land in de toekomst internationaal als Myanmar moest worden aangeduid. Een aantal landen heeft deze naamswijziging echter tot de dag van vandaag niet doorgevoerd.

 

Hoofdstad

De hoofdstad van Myanmar is sedert 2005 Naypyidaw. Tot dat jaar was het veel grotere Rangoon de hoofdstad van het land. Naypyidaw ligt in het centrum van het land en de naam betekent Koninklijke Stad. Het leger is in 2002 in alle haast begonnen met de bouw van deze stad. In eerste instantie waren delen van Naypyidaw niet toegankelijk voor burgers, zoals de wijk voor regeringsgebouwen en militaire hoofdkwartieren. Er wonen nu meer dan een miljoen mensen.