Maleisië

Naar Maleisië kun je het beste reizen in de periode van mei tot en met oktober. Dan is het land namelijk beslist op zijn mooist. Ontdek bijvoorbeeld de stad Kuala Lumpur of trek de ongerepte natuur in. Een aanrader zijn de Batugrotten. In deze kalksteengrotten vind je authentieke hindoetempels. Uniek!

Top Reisorganisaties naar Maleisië

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over Maleisië

Algemeen

Hoofdstad: Kuala Lumpur

Aantal inwoners: 31 miljoen

Oppervlakte: 330.000 km2

Beste reistijd: maart tot en met oktober

Vliegtijd: 11 uur

Tijdsverschil: 8 uur

Klimaat

Maleisië heeft een tropisch regenwoudklimaat. Dat houdt in dat er gedurende het gehele jaar hoge dagtemperaturen zijn, maar er ook altijd regen te verwachten is. De luchtvochtigheid is er bijna altijd hoog wat de gevoelstemperatuur nog verhoogt. Gemiddeld kan men overdag rekenen op een temperatuur van 25 tot 30 graden Celsius. Zowel in Malakka als op Borneo zijn er hoger gelegen gebieden. Hier is de temperatuur in het algemeen wat milder dan in de rest van het land.

Over het land

Maleisië bestaat uit twee delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee. Het land bestaat uit het schiereiland Malakka dat grenst aan Thailand en uit het noordelijk gebied van Borneo dat grenst aan het Indonesische gedeelte. Bijna de gehele bevolking woont in Malakka. Maleisië was al vroeg een belangrijk handelscentrum door de strategische ligging tussen China en India. In het koloniale tijdperk werd het land respectievelijk door de Portugezen, Nederlanders en Engelsen beheerst. In 1957 werd de onafhankelijkheid bevochten.

Hoofdstad

Kuala Lumpur heeft 1,8 miljoen inwoners en ligt in Malakka. De naam betekent ‘modderige samenloop van rivieren, en dat verwijst naar de rivieren Gombak en Kelang die hier in de Rode Delta eindigen. De stad heeft een grote diversiteit met de oude wijken Chinatown en Little India maar ook veel moderne wolkenkrabbers. De stad werd in 1860 gesticht en al in 1896 tot hoofdstad van Malakka benoemd.