Maldiven

De Maldiven zijn een perfecte bestemming voor iedereen die in de winter de zon wil opzoeken. De 1190 koraaleilanden zijn in deze periode namelijk echt zonovergoten. Je kent vast de beroemde plaatjes wel met parelwitte eilanden, hutjes van stro en wuivende palmbomen. Dat vind je op de Malediven!

Top Reisorganisaties naar Maldiven

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over Maldiven

Algemeen

Hoofdstad: Malé

Aantal inwoners: 400.000

Oppervlakte: 300 km2

Beste reistijd: december tot en met april

Vliegtijd: 10 uur

Tijdsverschil: 5 uur

 

Klimaat

Gedurende het gehele jaar is het aangenaam weer op de tropische Malediven.  De temperaturen liggen er overdag tussen de 26 en 35 graden Celsius. Het regenseizoen loopt van mei tot en met november. Het kan in deze periode ook heftig stormen in het gebied. De prijzen van de ressorts gaan flink omlaag, maar ook sommige eilanden worden gesloten. De wind die ook verkoeling brengt heeft in de maanden maart en april soms ook nog een behoorlijke kracht. De rest van het jaar is het weer schitterend.

Over de Maldiven

De Malediven bestaan uit 1190 koraaleilandjes waarvan het grootste 5 km2 aan oppervlakte heeft. De groep bevindt zich in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. De eilanden liggen verspreid over ongeveer 900.000 km2. Er zijn 200 eilanden bewoond en ongeveer 100 eilanden worden uitsluitend gebruikt door toeristen. Er is weinig bekend over de eilanden voordat de Moslims deze bereikten in de 12e eeuw. Maar er zijn verwijzingen in Griekse geschriften naar de Schildpadeilanden waarmee waarschijnlijk de Malediven worden aangeduid.

 

Hoofdstad

Malé is de hoofdstad van de Malediven en ligt op het eiland Malé. De stad heeft iets meer dan 100.000 inwoners en beslaat het gehele eiland, dat volledig is volgebouwd inmiddels. Tot de 20e eeuw was de stad omringd door muren. Deze werden echter afgebroken zodat er meer ruimte voor bebouwing ontstond. De stad is het hart van de eilandengroep, bestuurlijk en economisch. Toeristen kunnen hier niet overnachten.