Laos

In Laos heerst vooral een tropisch klimaat. Het is dan ook een fantastisch land wanneer je van zonvakanties houdt. Het is een heel veelzijdige bestemming en je kunt zowel gaan voor een stedentrip als voor een natuurvakantie. Beroemd is onder andere de Kuang Si waterval.

Top Reisorganisaties naar Laos

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Meer bestemmingen in Azië

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over Laos

Algemeen

Hoofdstad: Vientiane

Aantal inwoners: 7 miljoen

Oppervlakte: 237.000 km2

Beste reistijd: november tot en met januari

Vliegtijd: 11 uur

Tijdsverschil: 7 uur

 

Klimaat

Laos heeft in het grootste deel van het land een tropisch klimaat. Het regenseizoen duurt van mei tot en met oktober. In het droge seizoen kan het vooral in februari tot en met april erg warm worden en stijgen de temperaturen iedere dag duidelijk boven de 30 graden Celsius. In de rest van het jaar liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. Er zijn ook hoogvlakten in Laos waar het aanzienlijk koeler is. In het berggebied komt zelfs regelmatig vorst voor.

Over het land

Laos ligt in Zuidoost-Azië en is volledig ingesloten door andere landen. Het land heeft een rijke geschiedenis en was eeuwenlang als Koninkrijk van de Miljoen Olifanten een machtige staat in het gebied. Een aantal bezienswaardigheden uit die tijd zijn toeristische trekpleisters geworden. In de 19e eeuw werd het een Frans protectoraat. In 1953 herkreeg het land onafhankelijkheid. In eerste instantie ontstond er een constitutionele monarchie, maar korte tijd later grepen de communisten de macht.

 

Hoofdstad van Laos

Vientiane ligt aan de noordelijke oever van de Mekong en heeft ongeveer 400.000 inwoners. De stad heeft een lange geschiedenis en was gedurende vele eeuwen de hoofdstad van het land. Dat veranderde toen de koningen zich vestigden in Luang Prabang en de stad raakte ontvolkt. Tijdens de Franse heerschappij werd Vientiane echter weer de hoofdstad van het land. Dat bleef onder het communistisch bewind ook het geval.