Japan

Japan kent een zeeklimaat en daardoor zijn de winters zacht en de zomers warm. Je kunt eigenlijk het hele jaar door naar het land toe. Er valt van alles te beleven. De hoofdstad Tokio is een must-see, maar er is meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de berg Fuji?

Top Reisorganisaties naar Japan

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Lees alle reisverhalen over Japan

Top 10 luxe treinreizen ter wereld

1

Meer informatie over Japan

Algemeen

Hoofdstad: Tokio

Aantal inwoners: 126 miljoen

Oppervlakte: 378.000 km2

Beste reistijd: maart tot en met juli

Vliegtijd: 11 uur

Tijdsverschil: 9 uur

Klimaat

Het grootste gedeelte van Japan heeft een gematigd zeeklimaat met vrij warme zomers en redelijk zachte winters. Het land is daarmee in principe gedurende het gehele jaar aantrekkelijk als reisdoel. In het zuiden zijn er een aantal eilanden, zoals Okinawa, die subtropisch zijn en zeer geschikt voor een strandvakantie. Omdat de grote eilanden van het land bergachtig zijn, is er in het westen van Honshu en Hokkaido sprake van een landklimaat met vaak strenge winters.

 

Over het land

Japan is een eilandenrijk dat bestaat uit bijna 7.000 eilanden. De vier grootste eilanden, Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu vormen echter 97% van de oppervlakte en vrijwel alle inwoners zijn hier gevestigd. Japan werd sedert de 12e eeuw feitelijk geregeerd door de shoguns en onder dat militaire bewind koos men voor isolement. Nadat de macht van de Japanse keizer in de 19e eeuw werd hersteld, volgde een snelle industrialisatie die tot expansiedrift leidde in de Tweede Wereldoorlog.

 

Hoofdstad

Tokio is de hoofdstad van Japan en ligt op het eiland Honshu. Er wonen ongeveer 14 miljoen mensen en daarmee is het een van de grootste steden ter wereld. De Japanse regering is gevestigd in Tokio, maar de feitelijke reden voor het feit dat de stad sinds 1868 hoofdstad is van het land is dat de keizerlijk familie zich in dat jaar hier vestigde en er nog steeds domicilie houdt.