Indonesië

Het eiland Indonesië was lange tijd een kolonie van Nederland. Die tijd is echter al lang voorbij, hoewel je nog veel van de geschiedenis terugziet. Het is de grootste eilandenstaat op de wereld. De natuur is er rijk en prachtig. Bali en Java zijn twee van de bekendste eilanden die tot het land behoren.

Top Reisorganisaties naar Indonesië

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Populaire plaatsen en regio's in Indonesië

Indonesië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Indonesië

Meer informatie over Indonesië

Algemeen

Hoofdstad: Jakarta

Aantal inwoners: 260 miljoen

Oppervlakte: 1,9 miljoen km2

Beste reistijd: april tot en met oktober

Vliegtijd: 14 uur

Tijdsverschil: 8 uur

 

Klimaat

Indonesië heeft een moessonklimaat. Voor het meest bereisde deel van Indonesië, waaronder Java en Bali, valt de regentijd in de maanden december tot en met maart. Tijdens de moesson regent het beslist niet de hele dag. Vaak is er een heftige tropische regenbui die een uur of twee uren aanhoudt. Nadien is het weer dan weer prachtig. Gedurende het hele jaar zijn de temperaturen hoog in Indonesië, waarbij 30 graden Celsius vaak overschreden wordt met veel zonneschijn.

Over het land

Het land ligt in Zuidoost-Azië en Oceanië. Het is de grootste en meest bevolkte eilandenstaat ter wereld met bijna 15.000 eilanden. Al in de 7e eeuw was het land een belangrijke handelsregio door de aanwezigheid van veel specerijen. Het was de Nederlandse V.O.C. die 300 jaar de dienst uitmaakte in het land en veel rijkdom in het vaderland bracht door de handel. Na de Tweede Wereldoorlog volgde een korte onafhankelijkheidsstrijd en ontstond de Republiek Indonesië.

 

Hoofdstad

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en de regering van de republiek is hier ook gevestigd. De stad heeft bijna 10 miljoen inwoners en ligt op het eiland Java. In 1613 veroverde Jan Pieterszoon Coen de stad. Hij noemde deze Batavia. Tijdens de bezetting werd de naam van de stad door de Japanners veranderd in Djakarta. Bij de onafhankelijkheid werd dit aangepast naar de huidige naam: Jakarta.