India

India is een immens groot land. Daardoor wordt het land ook gekenmerkt door veelzijdigheid. Voor elke reiziger is er wel iets moois te vinden. De Taj Mahal staat bij velen op nummer 1, maar het land heeft meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hampi, Ladakh of Goa?

Top Reisorganisaties naar India

logo djoserShoestringfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Meer bestemmingen in Azië

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over India

Algemeen

Hoofdstad: New Delhi

Aantal inwoners: 1,3 miljard

Oppervlakte: 3,3 miljoen km

Beste reistijd: september tot en met maart

Vliegtijd: 8 uur

Tijdsverschil: 6 uur

Klimaat

India heeft een tropisch klimaat, waarbij vooral in het zuiden de temperaturen maar weinig verschillen in de zomer en winter. De regentijd loopt van juni tot oktober, gedurende deze periode moet men dagelijks rekening houden met korte maar meestal zeer heftige regenbuien. De gemiddelde dagtemperatuur in het grootste deel van India komt gemakkelijk boven de 30 graden Celsius. In het noordelijk berggebied is het aanmerkelijk koeler en kan het in de winter extreem koud worden.

Geschiedenis

India is een land in Zuid-Azië. Na China heeft dit land het grootse aantal inwoners. De naam is ontleend aan het Grieks. In de oudheid werd de rivier de Indus beschouwd als het einde van de wereld. Het land kan bogen op een beschaving die veel ouder is dan die in het westen. De kolonisatie begon door de Portugezen en Fransen. Het waren echter de Britten die het enorme land van 1858 tot en met 1947 hebben geregeerd. Nog steeds in de Britse invloed merkbaar in het dagelijks leven.

Hoofdstad India

New Delhi is de hoofdstad van India. De stad werd in 1912 gesticht door de Britten met als doel te dienen als nieuwe hoofdstad voor India. Tot die tijd was Calcutta de hoofdstad van het land. De stad doet zeer planmatig aan in vergelijking met andere veel grotere steden in het land.  De stad heeft naar Brits voorbeeld enkele grote parken en de straten zijn ruim en lang.