Filipijnen

Wist je dat de Filipijnen uit maar liefst 7641 eilanden bestaat? De eilandjes beslaan 7 keer zoveel land als Nederland! Deze archipel is beslist de moeite van een bezoek waard. Ontdek de verborgen lagunes, geniet op de parelwitte stranden en relax onder de mooie palmen.

Top Reisorganisaties naar de Filipijnen

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over de Filipijnen

Algemeen

Hoofdstad: Manilla

Aantal inwoners: 100 miljoen

Oppervlakte: 300.000 km2

Beste reistijd: november tot en met juni

Vliegtijd: 14 uur

Tijdsverschil: 8 uur

 

Klimaat

De Filipijnen kennen een moessonklimaat. Het regenseizoen loopt van juni tot en met oktober. De regen komt in het algemeen laat in de middag en duurt 1 of 2 uur. Het kan echter ook dagenlang achtereen blijven regenen. Op de Filipijnen gaat de regentijd soms gepaard net heftige stormen. De temperaturen zijn gedurende het gehele jaar hoog. Januari is de koelste maand.

 

Over het land

Het aantal eilanden waaruit de Filipijnen bestaat is exact 7.641. De totale oppervlakte aan land is 7 keer zo groot als in Nederland. De Filipijnen zijn meer dan 300 jaar een Spaanse kolonie geweest. Door de een oorlog tussen Spanje en de VS kwam het eilandenrijk in 1898 in Amerikaanse handen. Hoewel in dat jaar de Filipijnen ook formeel onafhankelijk werden, omdat de VS geen koloniën kenden, duurde het in feite tot 1946 voordat het land ook daadwerkelijk onafhankelijkheid verkreeg.

Hoofdstad

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen De stad ligt op het eiland Luzon aan de oostoever bij de 48 kilometer lange baai van Manilla. Het aantal inwoners van de stad is ongeveer 1,2 miljoen. In de agglomeratie rond de stad wonen in totaal echter bijna 13 miljoen mensen. Daarmee wordt Manilla tot de grootste steden ter wereld gerekend. In eerste instantie was Manila een onbetekenend vissersdorpje. Het werd in de 16e eeuw veroverd door de Spanjaarden en in het jaar 1595 tot hoofdstad gemaakt.