China

Als je Azië zegt, denken de meeste mensen meteen aan China. Geen wonder, want het is een van de grootste landen op dit continent. Naast de geweldige keuken valt hier nog veel meer te beleven. Bezoek een van de grote steden, zoals Hongkong of ga het platteland verkennen. Ook bijzonder zijn de diverse eilanden die je hier vindt.

Top Reisorganisaties naar China

logo djoserShoestringfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Meer bestemmingen in Azië

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over China

Algemeen

Hoofdstad: Beijing

Aantal inwoners: 1,4 miljard

Oppervlakte: 9,5 miljoen km2

Beste reistijd: gehele jaar

Vliegtijd: 11 uur

Tijdsverschil: 8 uur

Klimaat

Er zijn meerdere klimaatzones in China. In het noorden is er een landklimaat met extreem koude winters maar ook heerlijke zomers. In het zuiden van het land is het klimaat meer zoals je verwacht van een land in her Verre Oosten. Hier is sprake van een subtropisch klimaat met warme droge zomers en zachte natte winters. In de winter zal het overdag maar zelden frisser worden dan 20 graden Celsius.

Over het land

De Volksrepubliek China is het grootste land in Azië. Het is verdeeld in 23 provincies. Door de enorme omvang van het land kent het diverse landschappen. Het hoogste gebergte ter wereld, de Himalaya, ligt voor het grootste gedeelte in China. Maar het land omvat ook de Gobiwoestijn en subtropische regenwouden in het zuiden. Het land kan bogen op een zeer oude beschaving en heeft momenteel de grootste bevolking ter wereld. De laatste jaren heeft het land zich ook ontwikkeld tot een belangrijke speler in de wereldeconomie en is het de grootste exporteur ter wereld.

Hoofdstad China

Beijing (voorheen Peking) is met een korte onderbreking sinds 1644 de hoofdstad van China. Met een inwonertal van meer dan 20 miljoen is Beijing de grootste stad in het land en een van de grootste ter wereld. De stad is een centrum voor bestuur, onderwijs en cultuur. Ook is het een belangrijk knooppunt voor diverse vormen van vervoer. Dat geldt voor luchtverkeer, treinen en auto’s.