Cambodja

Cambodja wordt geroemd vanwege de tempels die je hier kunt bewonderen. Angkor Wat en Bayon zijn bijvoorbeeld erg bijzonder. De natuur in het land is ook beslist de moeite waard. Door de vele regen is het land erg vruchtbaar. Neem dan ook zeker je camera mee wanneer je dit land gaat bezoeken!

Top Reisorganisaties naar Cambodja

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Meer bestemmingen in Azië

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over Cambodja

Algemeen

Hoofdstad: Phnom Penh

Aantal inwoners: 16 miljoen

Oppervlakte: 182.000 km2

Beste reistijd: november tot en met maart

Vliegtijd: 16 uur

Tijdsverschil: 7 uur

 

Klimaat

Cambodja heeft een moessonklimaat. De temperaturen zijn het gehele jaar aan de hoge kant en overschrijden dagelijks met gemak de 30 graden Celsius. Vanaf april/mei breekt de regentijd aan. De moesson houdt niet in dat het constant regent of op vaste tijdstippen. Maar het regent in principe iedere dag wel en vaak meerdere uren. Dagenlang achtereen regen is echter ook goed mogelijk. De droge periode in Cambodja valt van november tot en met maart.

 

Geschiedenis

Cambodja ligt in Zuidoost-Azië en grenst aan Thailand en Vietnam. Het land is gedurende lange tijd een Franse kolonie geweest. Vooral door het schrikbewind van de Rode Khmer kreeg het land veel aandacht in het westen. Gedurende deze periode werden bijna 2,5 miljoen mensen vermoord en werd er een poging gedaan terug te keren naar een compleet agrarische samenleving. Vietnamese troelen maakten een einde aan deze periode van verschrikking. Vietnam heeft nog steeds veel invloed in het land.

 

Hoofdstad

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. De stad ligt in het zuidoosten van het land, strategisch op het punt waar de Mekong en de Tonlé Saprivier samenkomen. De hoofdstad werd tijdens het bewind van de Rode Khmer volledig ontvolkt en veel inwoners werden nadien vermoord. Inmiddels wonen er alweer meer dan een miljoen mensen in de stad. De stad heeft een rijke geschiedenis en is sinds 1431 de hoofdstad van het land.