Azië

Azië is het grootste werelddeel met een oppervlakte van bijna 45 miljoen km2. Wellicht het meest gevarieerde continent. Zowel in klimaat en natuur als in cultuur en ontwikkeling is het een continent van vele uitersten. Bekijk al onze reisverhalen en tips voor jouw vakantie naar Azië.

Top Reisorganisaties naar Azië

logo djoserLogo Asiadirectfox_vakanties-315x236kras-logoSawadee

Azië Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Azië

Meer informatie over Azië

Algemeen

Grootste stad: Guangzhou

Aantal inwoners: 3,97 miljard

Oppervlakte: 43.810.000 km2

Beste reistijd: afhankelijk van bestemming

Vliegtijd: +/-18 uur

Tijdsverschil: +/- 9 uur

Oppervlakte

Azië is het allergrootste werelddeel. Het grenst aan Europa en Afrika, maar ook aan diverse wateren, zoals de Indische Oceaan en de Grote Oceaan. Azië omvat maar liefst 42 landen. De oppervlakte van het continent bedraagt zo’n 44 miljoen km. Dat is zo’n 30% van al de landoppervlakte die er is!

Kenmerken

Azië wordt gekenmerkt door vele tegenstellingen. Je vindt er allerlei klimaten: van subtropisch tot een echt landklimaat. Dat betekent dat de natuur in het land ook heel divers is. Je komt er ijskoude hooglanden tegen, maar ook tropische regenwouden. De Himalaya is de hoogste bergketen op de wereld. Verder vind je er veel bijzondere eilanden, zowel in de Indische Oceaan als in de Grote Oceaan. Het vasteland omvat vele landen, waaronder China, maar ook Kirgizië en Saoedi-Arabië.

Religies

In Azië kom je diverse religies tegen. Het hindoeïsme en de islam zijn daarvan de grootste. Ook de traditionele Chinese godsdienst kent nog vele aanhangers. Verder is er de oosterse vorm van het christendom. Daar het christendom in diverse landen verboden is, levert dit voor de gelovigen vaak levensbedreigende situaties op.