Zuid-Afrika

Bezoek het zuidelijkste puntje van Afrika en ga op reis naar Zuid-Afrika. Dit land heeft diverse mooie steden, zoals Pretoria en Kaapstad, maar er is nog meer te zien. Bijzonder is bijvoorbeeld Kaap de Goede Hoop. Verder staat het land ook bekend om zijn goede wijnen. Houd je wel van een drankje op zijn tijd? Neem dan zeker deel aan een wijnproeverij!

Top Reisorganisaties naar Zuid-Afrika

Sawadeelogo djoserBaobab Reizenfox_vakanties-315x236logo koningaap

Populaire plaatsen en regio's in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Zuid-Afrika

Meer informatie over Zuid-Afrika

Algemeen

Hoofdstad: Pretoria

Aantal inwoners: 55 miljoen

Oppervlakte: 1,2 miljoen km2

Beste reistijd: maart tot en met oktober

Vliegtijd: 11 uur

Tijdsverschil: 2 uur

Klimaat

Wat klimaat betreft kan het land in twee gebieden worden verdeeld. In de regio rond Kaapstad inclusief de toeristische tuinroute loopt de regentijd van van half mei tot augustus. In de rest van het land is het regentijd in de periode november tot en met eind maar. Overdag zijn de temperaturen in het land aangenaam tot mild. In de koelere maanden kan het in de nacht behoorlijk koud worden. Een enkele maal wordt zelfs het vriespunt bereikt.

 

Geschiedenis

Zuid-Afrika ligt in de zuidpunt van het continent Afrika. Het heeft sinds de 17e eeuw een koloniale geschiedenis toen de Nederlanders zich hier vestigden. In eerste instantie was het niet de bedoeling dat hier permanente vestiging zou plaatsvinden. Na 150 jaar namen de Britten de kolonie over en vertrokken veel Nederlanders naar noordelijke gebieden. Zuid-Afrika werd gedurende lange tijd door vrijwel alle landen ter wereld geboycot vanwege het systeem van apartheid. Inmiddels heeft het land een zwart meerderheidsbewind.

 

Hoofdstad

De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika is Pretoria. De wetgevende hoofdstad is Kaapstad en Bloemfontein is de gerechtelijke hoofdstad, Pretoria ligt op 50 kilometer van Johannesburg en in omringd door heuvels. Vandaag de dag wonen er ongeveer 3 miljoen mensen in de stad of nabije omgeving. De stad is gesticht door Andries Pretorius en is tot 1902 hoofdstad geweest van de onafhankelijke Zuid-Afrikaansche Republiek.